دانلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

دانلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

دانلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

دانلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

تنیدگی

فرمت : WORD          تعداد صفحه :54

افراد جامعه کنونی بیش از پیش نسبت به تنیدگیو پیامدهای آن هشیار شده اند. هشیاری فزاینده فراینده نسبت به رویداد ضربه آمیز زندگی لزوم توجه را به واکنش های افراد و شیوه های که در رویارویی با عناصر تنیدگی‌زا اتخاذ می‌کند. ضروری کرده است نگاهی به گسترة تحقیق در زمینه تنیدگی نشان می‌دهد که گام نخست در این راه ارائه تعریفی از مفهوم تنیدگی (استرس) است (استوار، پیشتر در مودر آسیب شناختی اختلال ADHD بحث شد. در این بخش به شرح استرس و بالاخص استرس و بهداشت روانی والدین این کودکان و روش 1991). مداخله درمانی رفاری پرداخته می‌شود.

1-2-2) تنیدگی (استرس)

 اصطلاح تنیدگی اولین بار در انگلستان در طول قرن 17 برای شرح پریشانی، افسردگی، مشقت و بدبختی بکار رفته است (گلدستن، همکاران،1987). امادر طول قرن 18 با یک تحول معنایی مواجه گردید. و معنای تنیدگی از نتایج هیجانی تنیدگی به عامل ایجاد کننده آن یعنی نیرو، فشار یا باری که به ایجاد تنش ودر مدت زمانی کم و بیش طولانی به تغییر شکل شی منجر می‌شود تغییر یافت واز آن پس اصطلاح تنیدگی با واژة Strain یعنی تنش که به تغییر شکل یا به انقطاع منتهی می‌شود. همراه گردید (استورا، 1991).

تحقیقات نظری دربارة تاثیرات تنیدگی زندگی روی بیماریهای جسنی  روانی در قرن 19 شروع شد ازآن زمان تا کنون نظریات مختلفی در مورد تنیدگی بوجود آمده است یکی از آنها نظریه جنگ و گریز والتر کنن است یعنی بدن انسان همانند مواد جامد عمل کرده و واکنش نشان می‌دهد کنن به تاثیرات سرما از دست دادن اکسیژن و تنیدگی‌زاهای محیطی دیگر علاقمند بود (هابفول، 1988) نظریة دیگر نظریه سندرم سازگاری عمومی سلیه می با شد در این زمینه میدانند. وی تنیدگی را درجه سوخت و ساز بدن در اثر فشارهای زندگی تعریف می کند (شاملو،1378). سلیه به جنبه‌های روانی و هیجانی تنیدگی توجه زیادی نداشت و بیشتر به واکنش‌های جسمانی بوجود آمده در موقعیت‌های تنیدگی‌زا علاقمند بود (هالفول،1988) سلیه واکنش انسان در برد بر تنیدگی را در سه مرحله شرح داده است:

1 آگاه شدن از خطر   2- سعی بدن در سازگاری با تنیدگی   

3- مرحله خستگی و فرسودگی

نظریة سلیه، بازتابی از نظرات و عقاید مورد قبول در سالهای 1930 و 1940 میلادی بود که تنیدگی را بر اساس الگوی محرک پاسخ تبیین می‌نمودند.

 


[1] STress

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.