دانلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

دانلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

دانلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

دانلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مشکلات شیعه بودن در مصر

یکی از شیعیان مصر با تاکید بر این که شیعیان مصری، وابستگی خود را به این مذهب حتی از نزدیکان خود نیز پنهان می کنند، از وضع اسف بار شیعیان در این کشور پرده برداشت.

به گزارش مشرق به نقل از العالم، "ضیاء محمد" از شهروندان شیعه در مصر با ابراز نگرانی از به قدرت رسیدن سلفی های هم پیمان گروه اخوان المسلمین در مصر، درباره وضعیت شیعیان در این کشور به خبرگزاری فرانسه گفت: وقتی مردم متوجه می شوند که شیعه شده ایم، ما را تحریم می کنند و در مناطق روستایی، از شیعیان نه چیزی می خرند و نه چیزی به آن ها می فروشند.

اکثر مردم مصر را سنی ها تشکیل می دهند، با این حال سنی های مصری به خاطر عشق و علاقه به اهل بیت (ع)، از دیگر کشورها متمایزند.

با این حال آمار دقیقی از شمار شیعیان مصر وجود ندارد، اما بر اساس گزارش آزادی های دینی که وزارت امور خارجه آمریکا در سال 2006 منتشر کرد، شیعیان کمتر از یک درصد از 74 میلیون نفر جمعیت این کشور را تشکیل می دهند، که به این ترتیب می توان شمار آن ها را در آن سال بالغ بر 740 هزار تن عنوان کرد.

"ضیاء محمد" در اتاقی کوچک که حاوی کتابخانه ای از کتاب های شیعه است می گوید: سلفی ها از شیعه شدن مردم می ترسند زیرا بیم آن دارند که مردم از آن ها فاصله بگیرند و به این ترتیب قدرت تاثیرگذاری آن ها بر مردم از بین برود. در این میان، رویکرد الازهر موجب تحریک افکار ضد شیعیان و نفرت پراکنی علیه آنان می شود و به خشونت ها ضد آنان رسمیت می بخشد.

پس از انقلاب مصر، مسئولان این کشور پنج بار با درخواست شیعیان مصر برای تشکیل حزب سیاسی تحت عنوان حزب "التحریر" مخالفت کردند زیرا به ادعای آنها این حزب بر اساس تفکرات دینی شکل گرفته است و بر اساس قانون اساسی مصر تشکیل حزب بر این اساس، ممنوع است.

"محمود جابر" دبیرکل این حزب گفت: به صراحت به ما اعلام کردند که حتی اگر یک میلیون بار مدارکتان را ارائه کنید، آن ها را نخواهیم پذیرفت.

وی افزود: این در حالی است که آن ها به حزب آزادی و عدالت که شاخه سیاسی گروه اخوان المسلمین است و همچنین حزب النور که وابسته به گروه دعوت سلفی است موافقت کردند در حالی که هر دو این احزاب رویکردهای دینی واضح و آشکاری دارند.

دکتر "اشرف الشریف" استاد علوم سیاسی دانشگاه آمریکایی قاهره گفت: مشکلات شیعیان در مصر، بخش تفکیک ناپذیری از مشکل اقلیت ها در این کشور است.

وی افزود: دولت جدید مصر، بر اساس هویتی مصری شکل گرفت که چهره دینی و مذهبی مشخصی دارد؛ و هر کس که با این دولت همخوانی نداشته باشد به دیده شک و تردید به او نگریسته می شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: مشکل دیگر شیعیان، به قدرت رسیدن اسلام سیاسی سلفی در طول چهل سال گذشته است که موجب شد افکار عمومی مصر، از تبلیغات منفی سلفی ها ضد شیعیان تاثیر بگیرد.

در کنفرانس گسترده اسلام گرایان که روز شنبه برای یاری سوریه برگزار شد و در آن محمد مرسی حضور یافت، فضایی آکنده از تندروی مذهبی حاکم بود و شیخ محمد عبدالمقصود از رهبران جنبش سلفی، شیعیان را "نجس" خواند.

سلفی ها اخیرا با توزیع نشریات و کتابچه هایی درباره خطر تشیع و تلاش شیعیان برای گسترش مذهب خود هشدار داده اند.
طی دو سال گذشته، چندین نفر از شیعیان مصر، از سوی دادگاه های این کشور تحت پیگرد قضایی قرار گرفتند.

در ماه ژانویه گذشته، دادگاه اداری بقنا در جنوب مصر، یک معلم را به اتهام تبلیغ تشیع 6 ماه از کار تعلیق کرد. در ماه جولای گذشته، دادگاهی در کفر الزیات (شمال مصر) معلمی به نام محمد عصفور را به اتهام آلوده کردن مسجد به سه سال زندان محکوم کرد، و علت صدور این حکم را نماز خواندن این فرد به شیوه شیعیان در داخل یکی از مساجد اعلام کرد.

اما پس از استیناف این حکم در دادگاه تجدید نظر، مدت حبس این شخص به یک سال کاهش یافت این در حالی است که عصفور به خبرگزاری فرانسه گفت: پس از گذراندن دوران محکومیت، وقتی در ماه آوریل از زندان آزاد شدم، مردم روستایی که در آن زندگی می کنم، مرا از روستا اخراج کردند.

عصفور با حسرت تاکید کرد که در مصر آزادی عقیده وجود ندارد و به محض این که مردم می فهمند که شیعه هستیم، نفرت خود را نثارمان می کنند. بعد از آزادی از زندان از تدریس به دانش آموزان منع شدم زیرا از آن بیمناک بودند که مذهب تشیع را تبلیغ کنم به همین سبب مرا به یکی دیگر از ادارات منتقل کردند.

بسیاری از شیعیان مصری از ترس برخوردهای تبعیض آمیز ترجیح می دهند خود را صوفی معرفی کنند.

دکتر "شعبان عبدالعلیم" از رهبران حزب سلفی نور می گوید: ما از تاثیرگذاری شیعیان بر صوفی ها بیمناکیم. در مصر، شمار زیادی از صوفی ها زندگی می کنند و تاثیرگذاشتن بر آن ها بسیار آسان است. ما مصری ها را به شیعی و سنی تقسیم نمی کنیم، اما از اعتقادات خود در مقابل گسترش مذهب شیعه محافظت و پاسداری می کنیم.

" محمود غزلان " سخنگوی گروه اخوان المسلمین به گفتن این نکته اکتفا کرد که " تعداد شیعیان مصر محدود است. این افراد در اعتقاداتشان آزادند اما نمی توان آن ها را یک گروه بزرگ مصری دانست.

دانلود مجموعه ۵۹۵ عکس زیبا از طبیعت برای دسکتاپ

مجموعه ای از ۵۹۵ والپیپر زیبا با موضوع طبیعت برایتان آماده کرده ایم.این تصاویر با فرمت JPG و در ابعاد ۱۹۲۰×۱۰۸۰ آماده شده اند.این مجموعه شامل تصاویری رویایی از مناظری خیره کننده از طبیعت زنده در جنگلها ، سواحل دریای و همچنین دنیای کویری و… می باشد.می توانید با استفاده از این تصاویر به عنوان عکس دسکتاپ ، زیبایی ویژه ای به نمای پس زمینه رایانه خود بدهید…

برای دانلود کلیک کنید

رؤیایی صادقه باعث شیعه‌ شدنم شد/ مصری‌ها محبّ اهل بیت هستند اما وهابیت مانع است

تنها گفتگوی تفصیلی با شهید شحاته؛
رسانه‌های مصر او را بحث‌انگیزترین و جنجالی‌ترینِ مشایخ مصر توصیف کرده‌اند. شهید شیخ حسن شحاته، رهبر مستبصر شیعیان مصر و مشهورترین خطیب جمعه در مساجد این کشور بود که برخی سخنرانی‌های او فی‌المجلس باعث شیعه‌شدن 90درصد حضار می‌شد.
گروه بین‌الملل مشرق - دو هفته پیش بود که در مصر، همایشی بین‌المللی با حضور علمایی از سراسر جهان اسلام تشکیل شد که بزرگان تکفیری هم در آن حاضر بودند. در این کنفرانس، فتوای "جهاد" علیه حکومت سوریه و حزب‌الله صادر شد و با دستور شخص محمد مرسی، رئیس‌جمهور این کشور، رابطه قاهره با دمشق، به حال تعلیق درآمد. این ماجرا، در ادامه سلسله عربده‌های تکفیرهایی بود که از چند سال پیش علیه شیعیان به گوش می‌رسید و درگیری‌های داخلی سوریه هم بستری شده بود تا سرویس‌های جاسوسی جهانی با حداکثر قوا و با استفاده از رسانه‌های پرتعداد و کارکشته، به شعله‌ورتر‌کرن آن بپردازند. درخت زشت این فتنه‌انگیزی‌ها، دیروز و در آستانه ولادت امام مهدی(عج) این بار در مصر میوه‌ای تلخ داد: شیخ حسن شحاتة از علما و رهبران اصلی شیعیان مصر به همراه سه نفر از یارانش به طرز فجیعی به شهادت رسید.

از همان حدود دو هفته پیش، در روستای «ابومسلم» در منطقه «ابوالنمرس» در استان «الجیزة» در حدود 30 کیلومتری جنوب قاهره، تبلیغات گسترده علیه شیعیان شدت گرفت چنان که با کافر و نجس خواندن آنان، اهالی روستا به کشتن آنان ترغیب می‌شدند. تا آنکه شیخ حسن شحاتة در منزل یکی از اهالی روستا حاضر شده و به همراه جمعی دیگر از شیعیان روستا مشغول جشن و شادمانی میلاد امام عصر(عج) شدند. یکی از شاهدان عینی به نام یاسر یحیی می‌گوید: «وقتی اهالی روستا از حضور شیخ حسن شحاتة در روستا مطلع شدند، از صاحب منزل خواستند که او را به آنها تحویل دهد ولی صاحب منزل نپذیرفت و آنها هم شروع کردند به حمله به منزل.» در این حمله از کوکتل مولوتف استفاده شده و تلاش برای آتش زدن منزل در جریان بوده است.

یاسر یحیی ادامه می‌دهد: «اهالی پتک و کلنگ‌های بزرگی آوردند و بخشی از دیوار منزل را خراب کردند و شیعیان حاضر در منزل را خارج کردند و شروع به کتک‌زدن آنها در میدان روستا کردند و آنقدر آنها را زدند تا کشته شدند.» بعد از کشته‌شدن هم پیکرهای شهدا بر روی زمین کشیدند.

یکی دیگر از شاهدان هم می‌گوید: «تلاش کردم نجات‌شان دهم ولی اهالی مصمم بودند که آنها را بکشند.»

به گزارش شبکه تلویزیونی المنار لبنان، اهالی روستا حین زدن و شکنجه این شیعیان، شعارهای «شیعیان کافرند» و «کافر! کافر!» سر می دادند.

در این حادثه دردآور، شیخ حسن شحاتة (66 ساله) برادرش محمد شحاتة (35 ساله) و شحاتة شحاتة (55 ساله) و عبدالقادر حسنین عمر (45 ساله) به شهادت رسیده‌اند و تعداد نامشخصی از شیعیان هم زخمی شده‌اند.

اما شیخ "حسن شحاته" مستبصر (شیعه‌شدهٔ) معروف، رهبر شیعیان مصر، استاد دانشگاه "الازهر"، امام‌جماعت سابق یکی از بزرگترین مساجد قاهره، مرشد مذهبی و معنوی ارتش مصر و برگزارکننده مجموعه برنامه‌های "العلم" در رادیو و تلویزیون و مساجد این کشور بود که در نهایت، روز نیمه شعبان امسال در سن 66 سالگی، در حمله چماقداران سلفی و وهابی مصر، به فیض شهادت رسید.

سال‌های سال، هزاران هزار نفر در مسجد شیخ شحاته واقع در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره گرد هم می‌آمدند تا نماز خود را به امامت وی بخوانند و به خطبه‌ها و سخنرانی‌هایش گوش فرا دهند که همواره در آنها از حق و ولایت اهل بیت نبوت (علیهم السلام) سخن می‌گفت و ستمگران و منافقان و گروه‌های منحرف و ضاله را رسوا می‌کرد و صهیونیست‌ها را در برابر سفارت‌شان به فضاحت می‌کشاند و همین موجب می‌شد تا همواره نیروهای امنیتی مصر، از ترس، تدابیر امنیتی شدیدی در مقابل محل سخنرانی‌های شیخ اتخاذ کنند.

شیخ شحاته نه‌تنها از شیوخ و علمای الازهر به شمار می‌آمد بلکه استاد بسیاری از علما و روحانیونی بود که زمانی شاگردی وی را می‌کردند و دست‌پرورده او به شمار می‌آمدند. شیوخ بزرگ الازهر مانند "شیخ طنطاوی" که دوست نزدیک شیخ از زمان کودکی بود، وی را به‌خوبی و  از نزدیک می‌شناختند و از وفاداری و ارادت شیخ شحاته به "امیرالمؤمنین(ع)" به‌خوبی آگاه بودند اگرچه در آن زمان شیخ حسن شحاته نه "شیعی" که یک پیرو "اهل سنت" بود. با این حال همواره به دانش آموزان و اساتید خود می‌گفت "هرچه دل‌تان می‌خواهد بگویید، اما بدانید که پیامبر(صلی‌الله علیه وآله) و امیرالمؤمنین علی و فاطمهٔ زهرا و حسنین (علیهم‌السلام) شجره واحدی هستند که شاخه‌ها و میوه‌های آن یکی است."

به تشییع‌گرویدن شیخ شحاته آسان نبود بلکه حدود 50 سال طول کشید. شیخ حسن در رؤیای صادقه، پیامبر(ص) را دید و همین او را به پذیرش عقیده ایمان و ابراز وفاداری به امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام و ابراز برائت از دشمنانش در منابر و رسانه‌ها رهنمون کرد. این تصمیم او مانند بمب در مصر صدا کرد و هزاران مصری را به دنبال شیخ کشاند. برای مردم پاک‌طینت مصر تنها کافی بود تا صدای حقی را بشنوند تا حقیقت و عشق و علاقه فطری خود به اهل‌بیت وحی و عصمت و طهارت را نزد شیخ و سخنرانی‌های او بیابند.


پیکر خون‌آلود شهید شحاته که سلفی‌ها پس از به‌شهادت‌رساندن وی، آن را روی خاک کشیدند
فعالیت‌های شیخ شحاته، موجی فراگیر در سراسر مصر پدید آورد و خطبه‌ها و سخنرانی‌های شیخ در میان مردم دهان به دهان چرخید و خطابه‌هایش دژهای وهابیت و گروهک‌های ضاله و فرقه‌های منحرف را به لرزه درآورد؛ به همین دلیل، این گروهک‌ها و فرقه‌های ضاله، جنگ خود را علیه شیخ آغاز کردند تا سرانجام این حملات، منجر به بازداشت وی در سال 1996 میلادی از سوی دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی رژیم وابسته و مخلوع حسنی مبارک و به زندان افتادن وی تنها به اتهام "اعلام ولایت و وفادارای به امام علی علیه‌السلام و ترویج دوستداری و وفاداری به آن حضرت شد" اتهامی که شیخ شحاته همواره از خدا می‌خواست متهم به آن باقی بماند؛ البته او دیگر نمی‌توانست برای سخنرانی به خارج از کشور برود زیرا از سوی رژیم مبارک، ممنوع‌الخروج نیز شده بود.

درست است که اعلام این ولایت مقدس برای شیخ، هزینه زیادی در برداشت و همه چیز از جمله ابقایش به عنوان امام جماعت و ادای وظیفه دینی و مذهبی و در نهایت جانش را از او گرفت اما با این حال، شکوه و محبوبیت وی همچنان با همان قوت در اذهان مردم مصر باقی ماند تا آنها همچنان وی را از علمای بزرگ این کشور و تنها صدای حق و حقیقت و نماد مقاومت در برابر باطل و اهل گمراهی و ضلالت به شمار آورند.

از زمانی که شیخ از زندان آزاد شد از هرگونه مصاحبه و گفت‌وگو با رسانه‌های دیداری و شنیداری و نوشتاری منع شد و این در حالی بود که همه این رسانه‌ها از جمله تلویزیون رسمی مصر، پیش از شیعه‌شدن شیخ، برای گرفتن وقت مصاحبه و گفت‌وگو از شیخ حسن، از یکدیگر سبقت می‌گرفتند.

البته شیخ به علت استقبال گسترده مردمی، همچنان ویژه‌برنامه‌ای در تلویزیون مصر داشت که در نخستین برنامه پس از آزادی از زندان، به افشای غافلگیرانه شکنجه‌هایش در زندان‌های رژیم مبارک پرداخت و از ماجرای زندگی خود و عواملی که موجب توسل و تمسک وی به ثقلین یعنی کتاب خدا و عترت پیامبرش شد، سخن راند و این مصادف با ایام حزن‌انگیز محرم‌الحرام بود.


آنچه در پی می‌آید تنها گفت‌وگوی تفصیلی موجود با شهید شیخ "حسن شحاته" است که نشریه "المنبر" آن را منتشر کرده و ترجمه آن برای نخستین بار از سوی مشرق منتشر می‌شود:


* لطفاً خود را معرفی و درباره زندگی و سوابق خود برای‌مان بفرمایید.
 
بسم‌الله الرحمن الرحیم. این بنده، از خدای متعال و پیامبر والامقام و ائمه اطهارش اجازه می‌گیرد و تأکید می‌کند که به فضل پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) بود که پس از سختی‌هایی که برای من 50 سال به درازا کشید، اینجانب موفق به سوارشدن بر کشتی نجات اهل بیت(ع) شدم و با لطف و فضل الهی، به ولایت علی بن ابی‌طالب و دیگر ائمه اطهار(ع) گردن نهادم که این برای من، افتخاری غیر قابل وصف و بیان است.

بنده "حسن بن محمد بن شحاتة بن موسى العنانی" هستم و در روز دوشنبه سیزدهم ذی‌الحجة سال 1365 هجری قمری برابر با دهم نوامبر 1964 میلادی در روستای "هربیط" ار توابع "ابو کبیر" در استان "الشرقیه" مصر در خانواده‌ای متوسط و از پدری که دارای سه همسر بود، به دنیا آمدم. مادر من، آخرین همسر پدرم بود و من دومین برادر از شش برادر هستم.

دوبار ازدواج کرده‌ام و از همسر اولم صاحب سه فرزند هستم، سپس وی را طلاق دادم و اکنون از همسر دومم، صاحب یک فرزند دخترم. پدرم آموزش قرآن را از هنگامی که در شکم مادرم بودم، آغاز کرد که این موضوع را خودش به من گفته بود. پس از پایان دوره شیرخوارگی و گرفتن از شیر یعنی در سن دو سالگی، مرا به مکتب‌خانه بردند تا قرآن را به دست "شیخ عبدالله العویل" فرا بگیرم، در حالی که در آن زمان، پنج سال و شش ماه داشتم و این تاریخ را از آنچه پدرم در گوشه قرآن نوشته است، دریافته‌ام.

پس از آن، وارد دومین دوره مکتب‌خانه شدم و به دست "شیخ محمد موسى شنب" آموزش دیدم و پس از او هم "شیخ عبدالحلیم عبدالنبی اسماعیل" آموزش مرا برعهده گرفت. پس از پایان دوره تحصیلات مقدماتی که در آن، رتبه اول را به دست آوردم هم راهی الازهر شدم.

درباره تألیفاتم باید بگویم که کتاب "إحیاء علوم‌الدین" را درحالی تصحیح و منتشر کردم که هنوز به سن 15 سالگی نرسیده بودم به همین دلیل آن را از هرگونه اکاذیب و دروغ‌پردازی ویرایش کردم. همچنین دارای قصاید و اشعار و رساله‌هایی همچون رساله "سراج الأمة، فی خصائص السادة الأئمه" و غیره هستم.

فعالیت مذهبی را خیلی زود آغاز کردم؛ چون پدرم همه فرزندان خود را با عشق و وفاداری به اهل بیت(ع) تربیت کرده بود و برای ما از شخصیت امیرالمؤمنین (صلوات الله علیه) بسیار سخن گفته بود. او به من می‌گفت: "پسرم! امیرالمؤمنین بزرگترین حامی و یاور اسلام بود؛ وقتی ایشان در کنار پیامبر(ص) راه می‌رفتند، هیچ کس جرأت آزار و اذیت پیامبر را نداشت".

نخستین بار برای خواندن خطبه‌های نماز جمعه در حالی به منبر رفتم که هنوز به سن 15 سالگی نرسیده بودم. خطبه نماز جمعه را هم خودم به دست خودم نوشته بودم اما هنگامی که از منبر بالا رفتم، نوشته‌ها را به کناری نهادم و با کمک‌خواستن از اهل بیت و به لطف برکات و عنایت‌های آنها خطبه را به پایان رساندم.

پنج سال در مسجد "الأشراف" روستای خودمان خطبه می‌خواندم و پس از آن به عنوان امام جماعت راهی مسجد "الأحراز" در روستای مجاور شدم که از برخی فتنه‌انگیزی‌ها تأثیر پذیرفته بود. دو سال امام جماعت آن مسجد بودم و در آن مدت، تمام همّ و غمّ من مقابله با دشمنان اهل‌بیت(ع) یعنی وهابی های خبیث چه در مسجد و میان مردم عامی و چه در میان اساتید دانشگاه ها و دیگر شیوخ مصر بود.

پس از آن در سال 1968 میلادی به خدمت نظام وظیفه اعزام شدم و عهده‌دار هدایت و ارشاد معنوی نیروهای مسلح مصر در یگان مهندسی ارتش و ایراد خطبه برای آنها شدم. در این دوره قصیده خود به نام "الدرة البهیة فی مدح العترة النورانیة" را سرودم و پژوهشی درباره "فاتحة الکتاب" نوشتم. همچنین در این دوره موفق شدم، شماری از مسیحیان را به اسلام بیاورم.


می‌توانید مهم‌ترین مراحل زندگی خود را خلاصه کنید؟


1– مرحله ارتش که طی آن در جنگ ماه رمضان علیه رژیم صهیونیستی مشارکت داشتم.

2 – مرحله «الدورامون» که نام یکی از شهرهای استان «الشرقیه» است که هم دژ مستحکم إخوان‌المسلمین و هم قلعه وهابیت به شمار می‌آمد. در آنجا بود که توانستم بیش از 90 درصد دانش‌آموزان را به آیین تشییع درآورم.

3 – مرحله قاهره که از سال 1984 آغاز و تا سال 1996 میلادی ادامه یافت که اوج فعالیت‌های مذهبی‌ام را تشکیل می‌دهد و در این دوره بود که نماز جمعه را در منطقه «کوبری» ادا می‌کردم تا زمانی که از سوی نیروهای امنیتی رژیم سابق دستگیر شدم. درحالی که در آن زمان، برنامه‌هایی در رادیو قرآن کریم و رادیو مردم و همچنین همایش‌هایی در مناطق مختلف قاهره و دیگر استان‌های مصر داشتم. سپس برنامه تلویزیون هفتگی به نام "أسماء الله الحسنى" را ضبط کردم که از شبکه یک تلویزیون مصر پخش می‌شد.


وفاداری خود به امیرالمؤمنین و ائمه اطهار(ع) را کی اعلام کردید؟

هنگامی که سینه‌ام به تنگ آمد و مشکلاتم افزایش یافتند، ولایت خود به أمیر المؤمنین (علیه السلام) را بر منابر و در تلویزیون و مطبوعات و برائتم از دشمنان اهل‌بیت(ع) را اعلام و در همه رسانه‌ها دشمنان خاندان پیامبر(ص) را لعن کردم؛ به همین دلیل در ماه ربیع‌الثانی سال 1416 هجری قمری برابر با سپتامبر 1996 میلادی بازداشت شدم. تنها اتهام من "اعلام ولایت به علی بن ابی‌طالب و ترویج و تبلیغ عشق و علاقه به ایشان" بود.

 
لطفاً در این ارتباط بیشتر توضیح دهید؟

من از همان کودکی با عشق به خاندان اهل بیت(ع) و وفاداری به آنها بزرگ شدم اما پس از سال‌های طولانی، حق و حقیقت برای من آشکار شد که این امر طی سال 1994 تا 1996 میلادی و به دنبال دیدن رؤیایی صادقه حاصل شد. پیامبر(ص) را بر بلندای کوهی دیدم که امیرالمؤمنین(ع) از راه رسیدند و با یکدیگر به زبانی که آن را می‌فهمیدم، به سخن گفتن پرداختند. سپس پیامبر امیرالمؤمنین(ع) را برای کاری اعزام کردند و با دست چپ خود به من اشاره کردند که به دنبال ایشان حرکت کنم؛ دنبال آن حضرت به راه افتادم و از قامت مبارک‌شان، تنها گردن ایشان را می‌دیدم که در اوج زیبایی بود و من پشت سر ایشان از کوه‌ها سرازیر می‌شدم و هرگاه که می‌خواستم بر زمین بیفتم، ایشان با حرکت و اشاره دست مبارک‌شان مانع از افتادن من بر زمین می‌شدند. از خواب که بیدار شدم، دریافتم که باید تا ابد به حق و حقیقت ایمان بیاورم و در ورای امیرالمؤمنین حرکت کنم و فهمیدم که در معرض مشکلات بسیاری قرار خواهم گرفت اما با این حال به ولایت ایشان وفادار خواهم ماند.

از آن زمان، به رغم همه مشکلات، به ریسمان سخت و محکم خداوند و صراط مستقیم چنگ زدم و ولایت و وفاداری خود به اهل بیت(ع) را اعلام کردم و دشمنان اهل بیت را در همه جا رسوا کردم. اگرچه این امر برای من بهای سنگینی به دنبال داشت، اما این کمترین چیزی است که می‌توانم آن را به مولا و سرورم أمیر المؤمنین(ع) تقدیم کنم و امیدوارم آن حضرت این اندک ناچیز را از من بپذیرند.
 

پس از آن بازداشت شدید؟

بله سه ماه بازداشت شدم و سپس مرا آزاد کردند.


آیا درست است که درباره برگزاری مجالس ذکر امام حسین(ع) می‌گفتند که این اقدام شما شبیه زمینه‌سازی برای تدارک یک انقلاب علیه رژیم است؟

بنی امیه که لعنت خداوند بر آنها باد روز عاشورا را به عنوان روز عید در کشور ما مرسوم کردند و دروغ‌هایی مانند دعوت به دید و بازدید و پوشیدن لباس‌های نو و غسل و گرفتن روزه در روز عاشورا را به پیامبر(ص) بستند و به دروغ القا کردند که عاشورا روز خوشبختی بشری است.

من تمام این یاوه‌سرایی‌ها را می‌دیدم و قلبم از همه اینها به درد می‌آمد. از اینکه می‌دیدم عامه مردم این روز را جشن می‌گیرند و در آن شیرینی مخصوصی به نام "شیرینی عاشورا" پخش می‌کردند، زجر می‌کشیدم. نتوانستم جلوی خود را بگیرم. فریاد زیادم: "مردم! چگونه می‌توانید در چنین روزی جشن بگیرید و خوشحال باشید در حالی که در چنین روزی، فرزند پیامبر(ص) و نور دیدگانش را به قتل رساندند؟" و خود شروع به برگزاری مجالس عزاداری برای امام حسین(ع) کردم. من به همراه دوستانم، روزهای محرم مراسمی به یاد آن امام بزرگ برگزار و ذکر مصبیت گرفتیم و تمام طول شب گریه می‌کردیم و لباس‌های سیاه می‌پوشیدیم و چون در کنار مقام و بارگاه مطهر آن حضرت یعنی "مسجد الإمام الحسین"(ع) بودیم رژیم ترسید که ملت مصر علیه آنها بشورد و این شد که آن مصائب و بلاها را بر سر من آوردند.


آیا آنها واقعاً تا این اندازه از ذکر امام حسین(ع) می‌ترسیدند؟


آیا به نظر شما یاد ایشان در طول تاریخ ظالمان و طاغوت‌ها را به لرزه در نیاورده است؟


کلاً نظر شما درباره شعائر حسینی چیست؟
 
شعائر حسینی نیز مانند دیگر عبادات و آداب و رسوم دینی و مذهبی است و گریه خالصانه و از روی معرفت و شناخت، در واقع سپر امان از عذاب جهنم در روز قیامت است. به همین دلیل باید یاد ائمه و روزهای ولادت و شهادت ایشان را گرامی داشت. به نظر شما آیا فرد عاقلی می‌تواند بدون ذکر نام و یاد محبوبش به زندگی خود ادامه دهد؟

من از اقدامات برخی رژیم‌ها برای فراموش‌سازی ذکر اهل بیت(ع) تعجب می‌کنم درحالی که می‌بینیم مسیحیان یاد و خاطره و آثار برجای مانده از حضرت مسیح(ع) را گرامی می‌دارند و کلیساهایی برای ایشان برپا می‌کنند یا اینکه یهود کنار دیوار بُراق می‌ایستند و برای معبد هیکل می‌گریند و هیچ کس به آنها اعتراض نمی‌کند اما اگر ما برای امام خود بگرییم به ما متعرض می‌شوند در حالی که در رثای امام حسین(ع) همه خلقت و همه موجودات گریستند.


جایگاه اهل بیت(ع) در شریعت چیست؟

جایگاه آنها را باید جایگاه بزرگ "امامت" به شمار آورد؛ آنها اصل و ماهیت هستی و ستارگان هدایت هستند و پس از اطاعت از خداوند و پیامبرش، اطاعت از آنها بر همه واجب و ضروری است.


برخی از فرقه‌های اهل سنت می‌گویند که برخی از همسران پیامبر(ص) هم جزء اهل‌بیت(ع) پیامبر به شمار می‌آیند، نظر شما در این باره چیست؟

اهل بیت(ع)، اهل کساء و 9 نفر از ائمه، از سلاله حضرت حسین(ع) هستند و هیچ یک از صحابه و همسران پیامبر(ص) به این افتخار مشرف نشده‌اند و حدیث موجود در این ارتباط، بیانگر همه موضوع است.


آیا می‌توان در میان اهل بیت(ع) فردی را بر فرد دیگر مقدم یا برتر شمرد؟

بالطبع خیر. تمام ملائکه نزدیک به بشر و همه موجودات جهان در آسمان و زمین مدح و ثنای پیامبر(ص) و آل بیت او را می‌گویند و در این بین از آل بیت(ع)، هیچ کس بر دیگری ارجحیت و اولویت ندارند.


درباره کسانی که پیامبران(ع) را برتر از اهل بیت(ع) می‌دانند، چه نظری دارید؟

آل البیت(ع) بهترین خلق خدا پس از رسول خدا(ص) هستند و بالطبع از تمام پیامبران و فرستادگان و ملائکه برتر هستند. بنابراین از حیث مقام و مرتبه تنها پیامبر خداست که بالاتر از اهل بیت قرار دارد.


به اعتقاد شما وظیفه امت اسلامی در برابر اهل بیت(ع) چیست؟

وظیفه سنگینی بر دوش این امت نهاده شده است. امت اسلامی باید به این امر اعتقاد کامل داشته باشند که عصمت تام و مطلق، از آنِ اهل بیت است و برای رسیدن به این باور پیش از هر چیز باید از دشمنان آنها برائت جست.


می‌بینیم وقتی از دشمنان اهل بیت یاد می‌کنید، لحن صدای شما بسیار تند و شدید می‌شود؛ چرا؟

آنها سزاوار فراتر از اینها هستند. چون پیامبر ما بیش از تمام پیامبران الهی آزار و اذیت دیدند. پس از آن نوبت به برادر ایشان، امیرالمؤمنین(ع) رسید که در طول حیات مبارک‌شان ظلم بسیار دیدند. پس از آن بر حضرت فاطمه زهرا(ع) و نور دیدگان پیامبر(ص) شوریدند و حق ایشان را غصب کرده و با شکستن پهلو و آتش‌زدن خانه آن بزرگوار، موجب سقط جنین آن حضرت و شهادتش شدند.


خطابه‌های پرشور شهید شحاته، مردم مصر را با آموزه‌های اهل بیت(ع) آشنا کرد
گفته می‌شود شیعیان نباید خلفا را مورد نقد قرار دهند، تا حساسیت امت اسلامی را موجب نشوند، نظر شما در این باره چیست؟

در یکی از سفرهایم به آمریکا برای سخنرانی در همایشی درباره سید و سرورم امام حسن(ع) یکی از علمای شیعه که از انگلیس به آمریکا آمده بود، از من خواست که به خاطر حفظ رابطه‌مان با اهل‌سنت از سبّ خلفا جلوگیری کنم، من به او گفتم که من هرگز به هیچ یک از خلفا ناسزا نخواهم گفت چون خلفای مشروع و بر حق کسانی جز ائمه معصومین صلوات الله علیهم نیستند و من جز آنها کسی را به عنوان خلیفه نمی‌شناسم که بخواهم اجازه سبّ او را بدهم یا ندهم.


درباره صحابه کدام دیدگاه متعادلی هست که مسلمانان باید از آن برخوردار باشند؟

"صحابه" کلمه‌ای جعلی و اصطلاحی ابداع‌شده است که در قرآن و احادیث پیامبر(ص) ذکری از آن نیامده است. این "صحابه" چه کسانی هستند؟ آیا آنهایی هستند که در سختی‌ها و شداید به امیرالمؤمنین پناه می‌بردند؟ من حاضرم در خصوص صحابه با کسانی که از صحابه دم می‌زنند در رسانه ها مناظره کنم.


درباره حقیقت محمدیه چه نظری دارید و دیدگاه‌تان چیست؟

بله ما به حقیقت محمدیه ایمان و باور داریم و آن را یکی از اسرار دنیوی و اخروی هستی می‌دانیم. حقیقت محمدیه بالاترین حقیقت جهان است و ما به آن ایمان داریم.


نظرتان درباره شیعه امامیه چیست؟

 
شیعه امامیه اهل ایمان و اهل اصلاح و بهترین و برترین بشر روی زمین هستند و از خداوند متعال می خواهیم که ما را جزء آنها قرار دهد. تشیع، مدرسه عالی فقه اسلامی و آزادی و جوانمردی و مردانگی است. شیعیان، دست‌پروردگان امیر‌المؤمنین(ع) و سربازان ابی‌عبدالله الحسین(ع) سرور آزادگان جهان و رهروان بنیانگذار تشیع در میان بشریت، سرورمان امام جعفر بن محمد صادق(ع) و وارثان ائمه معصومین هستند اما از علمای شیعه گله‌مندم.


چه گله‌ای؟


رکود و عدم تبلیغ آیین و دین صحیح و درست در میان مسلمانان جهان و بی‌توجهی به حملات سختی که افراد جاهل و نادان بر دوستداران اهل بیت(ع) می‌کنند و علمای ما از تمام آنها بی‌تفاوت می‌گذرند و آنها هم ما را به دلیل گریستن بر سیدالشهداء(ع) و برترین انسان‌های روی زمین سرزنش می‌کنند.


آیا امامتِ مفضول را می‌پذیرید؟

بالطبع خیر، چون وقتی آب وجود دارد، تیمم باطل است.


نظر شما درباره کسانی که آباء و اجداد پیامبر(ص) را (نعوذ بالله) کافر و مشرک می‌دانند، چیست؟
 
آباء و اجداد پیامبر(ص) از حضرت آدم، همه یکتاپرست بودند و به این موضوع در قرآن به‌صراحت اشاره شده است.


نظرتان درباره تشیع در مصر چیست؟


ملت مصر طبیعتاً مردمی دوستدار اهل بیت(ع) هستند اما عناصری از وهابیت بر این باورند که زیارت امام حسین(ع) موجب ورود افراد به جهنم است. باید بگویم آنچه مردم مصر کم دارند، معرفت و آگاهی است؛ بدون تردید آنها اگر به راستی آل بیت(ع) را بشناسند، آنها را خواهند پذیرفت و اگر حقیقتاً دشمنان خود را بشناسند از آنها اعلام برائت می‌کنند.


پیکر آغشته به خون شهید شیخ حسن شحاته در روز نیمه شعبان

در گذشته الازهر با مذهب امامیه محافظه‌کارانه برخورد می‌کرد اما هم‌اکنون روی به تندروی گذاشته. حتی یکی از آنها در گفت‌وگو با مجله سعودی "المجله" شیعیان را دارای ریشه‌های یهودی خوانده است. نظر شما در این باره چیست؟

در میان علمای قدیم الازهر، افرادی مانند شیخ "عبدالله الشبراوی" و شیخ "محمد عبده" و شیخ "سلیم البشری" و شیخ شلتوت وجود داشتند، اما هم‌اکنون چنین مردانی در الازهر مشاهده نمی‌شود. به همین دلیل برخی از آنها سخنانی بر زبان می‌آورند که یا جاهل هستند و نمی‌دانند و یا می‌دانند و به عمد می‌گویند.


درباره سفرهای خود به کشورهای اسلامی و غیر اسلامی بگویید.


سفرهای بسیاری داشته‌ام که شرح و توضیح آن از حوصله این مقال خارج است. سفرهای داخل‌ام، تمام استان‌های مصر را دربر می‌گیرد. اما در خارج، شش سال تمام، ماه رمضان را در ابوظبی سپری کردم و درس‌هایی در مسجد بلال آنجا می‌دادم که از تلویزیون هم پخش می‌شد. همچنین مناقشه‌ها و مناظره‌هایی هم با شیوخ وهابی در "مسجدالحرام" و "منا" داشته‌ام. به آلمان و انگلیس و کانادا و آمریکا نیز سفر کرده و در همایش‌ها و کنفرانس‌هایی که در این کشورها برگزار می‌شد، شرکت داشته‌ام.


چه پیامی برای مسلمانان جهان دارید؟

 
از مسلمانان جهان می‌خواهم به ولایت امیرالمؤمنین(ع) و ائمه اطهار متوسل شوند و از دشمنان پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) دوری کنند و همواره در اعمال خویش تعقل و تدبر کنند.


بانک نرم افزار

بانک نرم افزار
953Kتقویم شیعه ـ نسخه همراه (موبایل)ü calender.jar
2Mتصویر پس زمینه (Background) ـ نسخه همراه (موبایل)ü background.rar
14,189Mپوسته گوشی نوکیا (Them) ـ نسخه همراه (موبایل)ü them_nokia.rar
41,517Mپوسته گوشی سونی اریکسون (Them) ـ نسخه همراه (موبایل)üthem_sony_ericsson.rar
25,187Mفیلم مولودی ـ نسخه همراه (موبایل)ü moloody.rar
39Mفیلم سینه زنی ـ نسخه همراه (موبایل)ü karimi.rar
41,372Mصوت صدای ادعیه ـ نسخه همراه (موبایل)ü adeyeh.rar
15,239Mصوت صدای اذان ـ نسخه همراه (موبایل)ü azan.rar
21,749Mصوت صدای صوت قرآن ـ نسخه همراه (موبایل)ü sout.rar
22Kزیارت عاشورا ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-ashoura.jar
343Kدعاهاى هفته ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-doayhafteh.jar
106Kامام زمان (عج) ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-emamzaman.jar
26Kدعاى کمیل ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-komeil.jar
415Kمناسک حج ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-manasek.jar
3,481Mمشکات ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-meshkat.jar
3,271Mنهج البلاغه ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-nahj.jar
3,788Mنسیم حیات ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-nasimehayat.jar
322Kقرآن کریم ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-quran.jar
871Kرمضان ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-ramazan.jar
2,728Mرساله توضیح المسائل ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-resaleh.jar
1,296Mصحیفه سجادیه ـ نسخه همراه (موبایل)ü hamrah-sahifeh.jar
260Kفونت Tahoma جهت نمایش صفحات وب فارسى  Farsi Fonts
376Kانواع فونتهاى فارسى جهت تایپ و چاپ  Farsi Fonts for WORD
797Kبرنامه هاى تولید کتاب بصورت Html راشدى  Clear, Indexing, Splitter
4.5MBدیکشنرى انگلیسى، فارسى زاهدى  Zahedi Dictionary 1.2

شیخ «حسن شحاته» رهبر شیعیان مصر کیست؟

شیخ «حسن شحاته» که به دست تکفیری افراطی به طرز فجیعی کشته شد ، فردی شناخته شده در این کشور است که همواره به دلیل گفتن سخن حق و حقیقت مردم بسیاری را پای منبر خطابه‌های خود می‌کشید.

"عماریون"- گروهی از شیعیان مصر که به مناسبت نیمه شعبان در منزل یکی از شیعیان این کشور در روستای «ابو مسلم» در استان «الجیزه» گردهم آمده بودند، توسط شماری از سلفی‌های تندرو هدف حمله قرار گرفته و در جریان ضرب و شتم این شیعیان چهار نفر از آنها از جمله شیخ «حسن شحاته» (55 ساله) از رهبران شیعیان مصر و برادرش «محمد شحاته» (35 ساله) به شکلی فجیع کشته می‌شوند.

این درحالی است که مهاجمان تنها به کشتن شیخ شحاته و برادرش و دو همراهش اکتفا نمی‌کنند، بلکه اسباب و اثاثیه منزل را تخریب و خانه را هم به آتش می‌کشند.

اما شیخ حسن شحاته کیست؟

شیخ حسن شحاته در سال 1946 در خانواده‌ای «حنفی» مذهب در استان «الشرقیه» مصر به دنیا آمد و در سال 1996 در سن 30 سالگی به مذهب تشییع درآمد.

شحاته فارغ التحصیل مرکز «القراءات» بود و مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته «علوم قرآنی» را از این مرکز دریافت کرد.

اولین خطبه نماز جمعه خود را در حالی‌که بیش از 13 سال نداشت، در مسجد روستایش خواند و خواندن خطبه‌های نماز را هنگام ادای خدمت سربازی در نیروهای مسلح مصر نیز ادامه داد و مسئول توجیه و بالا بردن روحیه نیروهای یگان مهندسی ارتش مصر در سال 1973 و گوینده رادیو و تلویزیون بود. به این ترتیب شیخ شحاته در خانواده‌ای دوستدار اهل بیت علیهم السلام رشد یافت.

آنگونه که خود شحاته می‌گفت، پدرش درباره شخصیت «امیر المؤمنین على بن ابى‌طالب علیه السلام» برای وی بسیار سخن می‌گفت و به شیخ حسن می‌گفت: فرزندم، امیر المومنین علیه السلام مهمترین حامى اسلام بود. هنگامی‌که حضرت علی(ع) در کنار پیامبر(ص) بود، هیچ‌گاه کسی جرات نمی‌کرد، به آن حضرت آزاری برساند.

شحاته خود می‌گوید: بیست را با اهل تصوف سپری کرده و تنها نتیجه‌ای که از آنها گرفته این بوده که آنها در میان خود به شاخه‌های متعددی تقسیم شدند که وهابی‌ها یکی از آنها هستند که چهره اسلام را تحریف کرده و مبانی اعتقادی خود را براین اندیشه باطل بنا کردند که هیچ یک از ائمه را به رسمیت نمی‌شناسند و تنها فرد مورد قبول نزد آنها «ابن تیمیه» است که حتی بیش از پیامبر(ص) او را گرامی می‌دارند.

شیخ حسن شحاته طی سال‌های 1994 تا 1996 به  مذهب تشییع گروید، با این حال در این مدت نیز همواره مدافع اهل تسنن بود، اگرچه دشمنانش وی را متهم به ناسزا گفتن به صحابه و عایشه می‌کردند.

وی در دوره حکومت سه دهه‌ای «حسنی مبارک»، رئیس جمهوری مخلوع مصر سه سال در زندان به سرمی‌برد و از سفر به خارج از مصر منع شده بود.

مطبوعات و رسانه‌های مصر وی را از بزرگ‌ترین شیوخ این کشور و بحث برانگیزترین آنها در مصر می‌دانستند و او را «علامه شیخ حسن احمد شحاته» می‌نامیدند که از شیوخ و علمای الازهر و امام جماعت یکی از بزرگ‌ترین مساجد قاهره و برگزار کننده مجموعه برنامه‌های «العلم» در رادیو و تلویزیون و مساجد مصر بود.

مردم مصر او را به عنوان امام جماعت مسجدی می‌شناختند که در نزدیکی سفارت اسرائیل در قاهره قرار داشت و روزهای جمعه برای شنیدن خطبه‌های نماز جمعه و سخنرانی‌هایش به این مسجد هجوم می‌آوردند تا سخنان وی درباره برحق بودن اهل بیت و وفاداریش به ولایت آنها را بشنوند و شیخ را همواره منادی حق و حقیقت می‌دانستند و از آنجا که وی همواره رسوا کننده رژیم صهیونیستی بود و علیه آنها سخن می‌گفت، نماز جمعه وی همواره با اتخاذ تدابیر شدید همراه بود.

دانش آموزان بسیاری توسط شیخ شحادته در الازهر پرورش یافتند که از جمله آنها می‌توان به «شیخ طنطاوی» اشاره کرد.

گفته شده که وی پیامبر(ص) را در خواب دیده که از وی خواستار ولایت حضرت علی(ع) و دفاع از اهل بیت علیهم السلام برپای منابر و در تمام رسانه‌ها شده و به همین دلیل گفته می‌شود، چون سخن وی از دل برمی‌آمده لاجرم بر دل هم می‌نشسته و بسیاری را پای منبر خطابه‌هایش می‌کشیده است.

شیخ حسن شحاته در مصر از جمله مهمترین دشمنان وهابیت به شمار می‌آمد که در هرجا منبر سخنرانی داشت، غیر ممکن بود، ماهیت واقعی وهابی‌ها و وهابیت را برملا نکند، به همین دلیل در سال 1996 توسط دستگاه‌های امنیتی مصر و در واقع به شکایت گروه‌های وهابی مصری دستگیر و تنها به اتهام اعلام ولایت علی ابن ابیطالب و ترویج تشییع در مصر راهی زندان شد تا قدر و ارزش شیخ بیش از پیش نزد مردم مصر افزایش یابد. شیخ پس از خروج از زندان از هرگونه سخن گفتن و اظهار نظر در رسانه‌های جمعی منع شد. این موجب شد تا وی از منبر برای برملا کردن ماهیت واقعی نظام مبارک و آنچه در زندان بر وی گذشته استفاده کند.

درباره زندگی خانوادگی خود شیخ حسن شحاته می‌گویند که پدرش دارای سه همسر بوده و مادرش آخرین همسر پدرش بوده و او دومین پسر در میان شش برادرش بوده و در همان دوران کودکی درحالی که بیش از 5 سال نداشت، قرآن را از حفظ کرده تا پس از آن راهی الازهر شود.

خود شیخ حسن شحاته دوبار ازدواج داشته، از همسر اولش دارای سه فرزند و از همسر دومش دارای یک فرزند بوده است.

مولفات شیخ حسن شحاته آنگونه که خود می‌گوید، کتاب «إحیاء علوم الدین» بوده و اشعار و رساله‌هایی نیز به رشته تحریر درآورده که باید از میان آنها به رساله «سراج الأمة فی خصائص السادة الأئمه» اشاره کرد.

درباره فعالیت‌های مذهبی خود، شحاته که به خاطر ساختار مذهبی خانواده‌اش خیلی زود و در نوجوانی وارد فعالیت‌های دینی و مذهبی شد و همین موجب شد تا وی برای اولین بار هنگامی‌که هنوز به سن 15 سالگی نرسیده بود، پای منبر برود و به گفته‌اش خود با دست خود خطبه نماز را بنویسد. شحاته 5 سال خطیب مسجد «الأشراف» روستای خود بود.

در واقع اگر بخواهیم مهمترین مراحل زندگی شیخ شحاته را ذکر کنیم می‌توانیم آن را در موارد زیر خلاصه کرد:

1 – مرحله ارتش که طی آن در جنگ ماه رمضان مشارکت داشت.

2 – مرحله «الدورامون» که نام یکی از شهرهای استان «الشرقیه» است که هم دژ اخوانی‌ها و هم وهابیت به شمار می‌آمد و طی آن شیخ شحاده توانست بیش از 90% دانش‌آموزان خود را به آیین تشییع درآورد.

3 – مرحله قاهره که از سال 1984 آغاز و تا سال 1996 ادامه می‌یابد که اوج فعالیت‌های مذهبی شیخ را تشکیل می‌داده و در این دوره بود که نماز جمعه را در منطقه «کوبری» ادا می‌کرد که مصادف با دستگیری وی از سوی رژیم سابق شد.

شیخ شحاته یک‌بار دیگر نیز در سال 2009 میلادی از سوی رژیم حسنی مبارک بازداشت شد. این بار وی به همراه 306 شیعی مصری و عربی به بهانه کشف یک گروه وابسته به «حزب الله» در مصر بازداشت شد، اما در همان سال دادگاه جنایی مصر حکم آزادی وی به همراه دیگر متهمان این پرونده را صادر کرد.

شیخ حسن شحاته در جریان انقلاب 25 ژانویه 2011 فعالیت بسیار داشت و پس از انقلاب موضوع تاسیس حسینیه‌هایی برای شیعیان در مصر به ویژه در روستای «هربیط»‌ زادگاه شحاته در ژوئن 2012 برای وی بسیار مشکل ساز شد.

اطلس سه بعدی جهان

در این پست با معرفی نرم افزار ۳D World Atlas در خدمت شما هستیم. این برنامه برای انعکاس آخرین وقایع جاری جهان، بتازگی اصلاح و بروزرسانی شده است.

این نرم افزار شامل اطلاعات جمعیتی گسترده، یک تقویم نجومی و شامل پوشش فرهنگی و سیاسی یک دانشنامه میباشد. همچنین این نرم افزار به عنوان یک منبع سه بعدی نسخه نقشه برداری از جهان "تصویر بزرگ” را تا کوچکترین قلمرو پوشش میدهد. شما میتوانید جهان را از طریق فراخوانی نقشه های کارتوگرافیک، تصاویر خیره کننده و گرافیک های سه بعدی مهیج، تماشا کنید. این یک برنامه بصری بسیار خوب، غنی از اطلاعات و اطلس بروز در دسترس است.

برای دانلود کلیک کنید


از آنجایی که ریشه های زبان کردی و فارسی هر دو از دوره اشکانی و ساسانی سرچشمه گرفته می شود در نتیجه واژه هایی آشنا در بین هر دوی این زبانهای غنی و کهن خاورمیانه وجود دارد. در این کتاب عمده اسامی این دو زبان به همراه معنی آنها گردآوری شده است.

برای دانلود کلیک کنید











در این پست با معرفی نرم افزار AutoPlay Menu Builder در خدمت شما هستیم. این نرم افزار، یکی از بهترین ابزارها برای ساختن یک منوی نمایش اتوماتیک برای اجرای سی دی یا دی وی دی است. به هیچ مهارت برنامه نویسی نیازی نیست! فقط ماوس خود را چند بار کلیک کرده و بکشید، و مانند جادو، میتوانید یک منو بسازید که هنگامی که دیسک شما در درایو وارد شد، شروع به کار کند. شما میتوانید از روی منو، برنامه ها را اجرا کنید، پوشه ها را باز کنید، فیلم اجرا کنید، و کارهای دیگری انجام بدهید. این برنامه راه حل ساده و ظریف نیازهای شما برای ساختن دیسک است.

برای دانلود کلیک کنید

در این پست با معرفی نرم افزار Active@ Undeleteدر خدمت شما هستیم. این نرم افزار یک نرم افزار قدرتمند بازیابی اطلاعات است که برای بازیابی فایل ها و پارتیشن های حذف شده به شما کمک می کند.

بسته تشکیلات این برنامه شامل تمام ویژگی های بسته بندی حرفه ای و همچنین بازیابی از آرایه های دیسک RAID آسیب دیده و بازیابی عملکردهای شبکه می شود.

یکی از اصلی ترین ویژگی های این نرم افزار بازیابی فایل ها و پوشه های حذف شده است که برای بازیابی فایل هایی که به طور ناخواسته پاک شده اند، می توانید به سادگی درایوی را که از آن حذف شده است اسکن کنید، پس از آن نتایج اسکن را در یک مرورگر مانند مرورگر ویندوز، جستجو و نتایج را فیلتر کنید، فایل های مورد نیاز را انتخاب کنید، و آنها را در یک مکان امن بازیابی کنید.

همچنین می توانید پیش نمایش نتایج اسکن را، برای تایید این که فایل های یافته شده دقیقا آنهایی که شما نیاز دارید هستند، ببینید.

برای دانلود کلیک کنید

دانلود مجموعه کتاب




1تحمیل ثلاث مجلدات من کتاب نقد اصول مذهب الشیعة
2مرده ها می‌شنوند و قادر به پاسخگویی هستند + فایل pdf
3صحابه‌ای که مشروعیت خلافت ابوبکر را قبول نداشتند + فایل pdf
4دانلود مجموعه پاورپوینتهای گروه پاسخ به شبهات با موضوع غدیر وفضائل امیرمؤمنان علیه السلام
5دانلود مجموعه پاورپوینت های گروه پاسخ به شبهات در دفاع از اهل بیت علیهم السلام ـ مجموعه او
6اقرار ابوبکر به هجوم به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها
7استدلال به «غیرت عرب» برای انکار شهادت حضرت زهرا (س)
8بررسی روایت تاریخ طبری و تهدید عمر به آتش زدن خانه فاطمه(س)
9اعتراف ابن ابی دارم به لگد زدن عمر به حضرت زهرا(س) و شهادت حضرت محسن(ع)
10مناظرات الدکتورالحسینی القزوینی فی قناة المستقلة حول روایات الهجوم الی بیت فاطمه (س)
11پاسخ به شب نامه اهل سنت پیرامون شهادت حضرت زهرا (س)
12اسناد هجوم به خانه وحی و شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
13استدلال به خطبه 228 نهج البلاغه (لِلَّهِ بَلاءُ فُلان)، برای انکار شهادت فاطمه زهرا(س)
14ترجمه فارسی مناظرات استاد حسینی قزوینی در شبکه المستقله پیرامون شهادت حضرت زهرا (س)
15شهادت‏ حضرت فاطمه زهرا (س) واقعیتى انکار ناپذیر
16حضرت معصومه سلام الله علیها چشم و چراغ مردم قم‏
17چهار گاف بزرگ عبد الله حیدری (شهاب ابراهیمی ) در بررسی سند تنها یک روایت
18دانلود فیلم مستند «لاشخوران دعوت ؛ خرمگسان معرکه»
19سیاه پوشی در فرهنگ شیعه
20گریه های رسول خدا (ص) در عزای امام حسین (ع)
21صوم عاشوراء
22چرایى گریه و سوگوارى
23حسین(ع) در اندیشه مسیحیت
24بررسی تطبیقی شبهات آیه ولایت
25دلالت حدیث غدیر بر ولایت امیر مؤمنان علیه السلام
26تواتر حدیث غدیر از دیدگاه دانشمندان اهل سنت
27بررسی حدیث ثقلین در خطبه غدیر و نقش آن در اثبات امامت
28آرامگاه امیر مؤمنان (ع) در گذر تاریخ
29اعتبار کتاب بخاری و مسلم و راویان آن‌ها، از دیدگاه علمای اهل سنت
30تحریف روایات ازدواج موقت ، در صحیح بخاری
31استغاثه عبد الله بن عمر از رسول خدا (ص) بعد از وفات آن حضرت
32صحت و تواتر حدیث شریف ثقلین در منابع شیعه
33چند سؤال از محضر استادم جلد دوم
34چند سؤال از محضر استادم جلد اول
35مرتضى رادمهر، حجت الإسلامی که وهابی‌ها ساختند و خود او را کشتند
36ادله نقلى «نصب امام» توسط خداوند (امامت عامه)
37مختار بن أبی عبید، صحابی رسول خدا (ص)، یا مدعى نبوت؟
38بداء در تفکر شیعی و خاستگاه آن
39عصمت ائمه اهل بیت (ع) از دیدگاه عقل و نقل
40مشروعیت سبّ و لعن از دیدگاه اهل سنت

نرم افزار 17000 پرسش و پاسخ در رابطه با وهابیت

نرم افزار 17000 پرسش و پاسخ در رابطه با وهابیت
 
17000 پرسش و پاسخ در رابطه با وهابیت بصورت گروه بندی شده و رایگان با ذکر حدیث و مأخذ از کتب اهل سنت
این نرم افزار به زبان عربی می باشد.
لینک دان لود:
http://www.valiasr-aj.com/image_user/17000shobheh1.zip

فتنه شام/ نگاهی به حوادث شام پیش از خروج سفیانی و تحولات کنونی این منطقه(قسمت اول)

فتنه شام/ نگاهی به حوادث شام پیش از خروج سفیانی و تحولات کنونی این منطقه(قسمت اول)



همزمان با آغاز تحولات بزرگ و غافلگیرکننده در منطقه خاورمیانه و آغاز موج بیداری اسلامی و انقلابهای مردمی در این برهه حساس تاریخی ، شاهد همدستی عجیب نیروهای اهریمنی برای تسلط بر نقطه ای حساس و اثرگذار در منطقه خاورمیانه هستیم ، براه انداختن جنگ رسانه ای تمام عیار  ، تجهیز نیروهای معارض داخلی و گسیل خیل مزدوران مسلح به کشور سوریه ، اعمال تحریم های همه جانبه و فراگیر و برانگیختن آتش اختلاف در میان همسایگان سوریه و کشاندن پای آنها به این درگیری همه و همه نشان از آغاز مرحله ای حساس از تحولات بزرگ در این سرزمین دارد ، تحولاتی که در روایات بسیاری بعنوان تحولات قبل از خروج سفیانی در شام مورد اشاره قرار گرفته و تاثیری عظیم بر روند کلی تحولات منطقه و جهان خواهد داشت، آیا براستی سرزمین شام در چنین برهه حساس تاریخی قرار دارد؟ آیا این هجوم عجیب همه جانبه نیروهای شیطانی به سوریه قابل تامل نیست؟آیا سوریه خواهد توانست در برابر این فشار سنگین مقاومت کند؟  


بسم الله الرحمن الرحیم

 

این مقاله در تیرماه سال گذشته و در ماههای آغازین درگیریهای سوریه تالیف گردید و اینک با اوج گیری این درگیریها و آشکار شدن بیشتر پیش بینی روایات شریف ، با اندکی ویرایش بازنشر می شود.

 

انطباق عجیب تحولات و رخدادهای کنونی خاورمیانه و جهان ،  با نشانه ها و وقایع آستانه ظهور ، مخصوصا در طی دهه گذشته ، هر شیعه منتظری را ناخواسته  بر آن می دارد که به کنکاش و جستجوی بیشتر در این زمینه بپردازد تا به میزان صحت این انطباق ها پی ببرد.

همزمان ، بشارتهای بزرگان و علماء نیز بر آتش این اشتیاق می افزاید و موجب می گردد  تا فرد منتظر با دقت و اشتیاق بیشتری به دنبال جستجوی نشانه های ظهور برآید ، حتی صحت احتمالی این حقایق می تواند انگیزه ی قدرتمندی برای حرکت فرد و جامعه به سمت  اصلاح و مبارزه با پلشتی ها و ناهنجاریها و فراهم کردن مقدمات امر مبارک ظهور ایجاد کند ، حقیقت مبارکی که یکی از دلایل اصلی صدور روایات شریف عصر ظهور است.

بدون اصلاحگری و خودسازی و تلاش برای ساختن جامعه ، پیگیری وقایع ظهور نوعی تفنن و سرگرمی محسوب می گردد که نه تنها فایده چندانی برای فرد و جامعه ندارد که می تواند آثار  سوئی نیز در پی داشته باشد.

البته گاه این اصلاح و خودسازی در یک فرد ، به صورت فرو نرفتن بیشتر در منجلاب گناه و فساد و تباهی که از خصوصیات برجسته و مهم آخرالزمان و عصر ظهور است ، ظاهر می شود که این اثر مثبت نیز در جای خود ، مسئله مهمی محسوب می گردد.

به بیان دیگر بررسی حوادث و نشانه های ظهور در صورتی به حال فرد و جامعه اثرگذار و مفید است که منجر به حرکت به سوی قواعد ظهور گردد ، یعنی فرد پس از اطلاع از  این همانی تحولات جاری ، به سمت اصلاح خود و جامعه و تقویت ایمان و باورهای دینی و مبارزه ی صحیح با مظاهر بی دینی در جامعه و تلاش برای تحقق اهداف و آرمانهای انقلاب و اسلام بپردازد که به جرات می توان گفت افرادی که با صداقت به بررسی تحولات و حوادث ظهور می پردازند ، اهداف فوق را در درجات مختلف درک کرده و به سمت قواعد ظهور پیش خواهند رفت.

بعد از گذر از این مقدمه مهم که توجه به آن بسیار ضروریست ، به موضوع اصلی مقاله برمی گردیم ، تحولات چندماهه کشورهای خاورمیانه و من جمله کشور سوریه ، همه نگاهها را به خود جلب کرده است ، تجمع تمام نیروهای اهریمنی بر روی سوریه و به میدان آوردن تمام نیروها و امکانات سیاسی ، فکری ، بین المللی و ایجاد جنگ روانی عظیم و زمینه سازی برای مداخله نظامی ، تحریک همسایگان سوریه ، تجهیز گروههای مسلح  و حمایت همه جانبه  از آنها و براه انداختن جنگ رسانه ای با انواع دروغ و فریب و ... بر علیه سوریه نشان از آغاز مرحله ای جدید در تحولات شام و سوریه دارد  که با توجه با تحقق بسیاری از نشانه های ظهور ، می توان گفت مرحله جدید می تواند  آخرین مرحله قبل از خروج سفیانی یا مرحله زمینه سازی برای خروج این عنصر مزدور در منطقه باشد ، که در تحولات عصر ظهور طی روایات بسیاری مورد اشاره قرار گرفته است.

چرخش عجیب ترکیه بر ضد سوریه ، افزایش مداخلات عربستان و قطر و دیگر کشورهای عربی در اوضاع سوریه و لبنان ، مواضع و تحرکات قابل تامل اردن در قبال سوریه ، هماهنگی کامل اروپا و آمریکا برای ایجاد ناامنی و به سقوط کشاندن حکومت سوریه و بالاگرفتن توطئه های داخلی در این کشور نشان می دهد که احتمالاً تحولات بزرگ و غیرمنتظره ای در این منطقه حساس رخ خواهد داد که تاثیرات عمیقی بر وقایع پیش روی خاورمیانه دارد.

هر یک از جبهه حق و باطل در تلاش است تا با تسلط بر این منطقه حساس دست بالا را در وقایع تاریخ ساز آتی داشته باشد ، آیا تحولات جاری می تواند همان تحولات مورد اشاره روایات در آستانه خروج سفیانی باشد؟

ما در این مقاله تلاش داریم تا حد ممکن تصویری روشن از تحولات شام قبل از خروج سفیانی و انطباق آن با تحولات جاری را بدست آوریم :

سرزمین شام از دیرباز نقش مهمی در تحولات جامعه اسلامی بازی کرده است ، حضور معاویه و یزید و دیگر حکام مکار و خونریز اموی در این منطقه و نقش عمیق آنها در تحولات زمان خود که عمدتاً نقشی منفی بوده است ، از صدر اسلام کفه این سرزمین را در تحولات منطقه سنگین کرده است. در طول تاریخ این منطقه تاثیر مهمی بر سایر بلاد اسلامی داشته است.

در روایات عصر ظهور نیز یکی از مهمترین نقاط اثرگذار بر واقعه شریف ظهور ، شام می باشد ، شام در لسان روایات شامل سوریه ، اردن ، لبنان و قسمتهایی از فلسطین و حتی به نقلی برخی از نقاط شمال غربی عراق می باشد ،  اصلی ترین شورش مقابله کننده با ظهور از این مناطق برمی خیزد که در نظر دارد ضمن مبارزه با موج بیداری و انقلاب اسلامی منطقه ای ، جوامع اسلامی را تحت سلطه خود درآورد.

این سرزمین مبدا ، معبر و محل تلاقی قیام های بسیاری در عصر ظهور است ، جنگهای بزرگی در این سرزمین در عصر ظهور واقع می گردد که نشان از اهمیت آن برای طرف های درگیر دارد.

تحولات شام بعد از خروج سفیانی دارای شفافیت خوبیست و می توان توالی و ترتیب آن را تا حدودی مشخص کرد ، اما این سرزمین قبل از خروج سفیانی و در فاصله زمانی متصل به خروج وی نیز شاهد تحولات مهمی خواهد بود که به صورت نامنظم و کمی مبهم در روایات ذکر گردیده است ، با توجه به اهمیت تحولات این مقطع زمانی ، یعنی تحولات قبل از خروج سفیانی و احتمال انطباق آن بر تحولات جاری منطقه ، این مقاله در تلاش است تا با نگاهی تحلیلی و دقیق تر به این تحولات مهم  پرداخته و انطباق  وقایع جاری این سرزمین با روایات عصر ظهور را بررسی نماید :

روایات شریف  برای سرزمین شام قبل از خروج سفیانی تحولات زیادی را برشمرده اند که با دسته بندی آنها می توان به وقایع زیر اشاره کرد :

1- فتنه ی عمومی در سرزمین های اسلامی که در شام هم وجود دارد

2- فتنه ی ویژه برای شام ، اختلاف شدید ، خشکسالی و قطحی به علت محاصره اقتصادی غرب

3- وجود درگیری میان دو گروه معارض در شام و ایجاد پراکندگی و ضعف در آنها

4- بلند شدن نداء و صدایی بشارت بخش از جانب شام

5- وقوع زلزله ای مهیب و کشته شدن افراد زیاد در شام

6- ورود نیروهای خارجی به شام که شامل نیروهای ایرانی ، غربی ، مغربی و ترک می باشد

7- کشته شدن حاکم (یکی از مناطق) شام

8- درگیری ابقع ، اصهب و سفیانی در شام که منجر به قدرت یابی سفیانی می گردد

 

1-فتنه ی عمومی در سرزمین های اسلامی که در شام هم وجود دارد

روایات عصر ظهور ، جوی متلاطم و متشنج را در اکثر کشورهای اسلامی در آستانه ظهور به تصویر می کشند که البته این تلاطم  و اختلافات ، جزء لاینفک هر تغییر و انقلابی می باشد ، چون عده ای که مخالف تغییر و انقلاب هستند و منافع و موجودیت خود را در خطر می بینند ، تلاش می کنند تا به هر وسیله ممکن ، حتی با جنایات هولناک جلوی انقلاب و تغییر را بگیرند.

هرچند مبداء زمانی و فاصله مشخصی برای این فتنه ها و اختلافات تا ظهور ذکر نگردیده است اما آنچه مسلم است این فتنه ها و اختلافات که مدتی قبل از ظهور در جوامع انسانی و مخصوصا در خاورمیانه بعنوان مکان جغرافیایی ظهور وجود دارد ، در سالهای منتهی به ظهور تشدید می گردد و در سال ظهور به اوج خود می رسد:

فتنه تیر و تاری پدید آید و آنگاه فتنه به دنبال فتنه برپا شود تا مردی از اهل بیت من به نام مهدی خارج شود ، اگر او را درک کردی با او باش تا از هدایت یافتگان باشی.

الحاوی للفتاوی ج 2 ص 138

مردم شرق و غرب به اختلاف می گرایند ، اهل قبله(مسلمانان) نیز دچار اختلاف می شوند ، مردم از ناامنی به شدت رنج می برند و این چنین روزگار سپری می شود تا منادی آسمانی ندا دهد ....

غیبت نعمانی ص 132 – ملاحم و الفتن ص 114

...و آن سالی است که در تمام سرزمین عرب اختلافات روی میدهد

بحار الانوار ج‏52 ص 222

آنگاه که در عراق اضطرابهای شدید سلب آرامش نمود و اختلافات شام را فراگرفت و اهل یمن بر سر حکومت درگیر شدند... الزام الناصب ص 204

شما را به مهدی(عج) بشارت می دهم ، هنگامی که اختلاف شدید در میان مردم پدید آید و زلزله های سختی واقع شود ، او قیام می کند.

غیبت شیخ طوسی ص 111 ، ملاحم و الفتن ص 134

قائم قیام نمی کند مگر پس از وحشت شدید ، زلزله ها و فتنه های فراگیری که بر مردم چیره شود و طاعونی پیش از آن شایع شود و شمشیر برنده ای در میان عرب پدید آید و اختلاف در میان مردم افتد....

غیبت نعمانی ص 123 ، بشارت الاسلام ص 92

ای جابر قائم ظهور نمیکند مگر هنگامیکه شهرها را فتنه و آشوب فرا گرفته باشد، و مردم راه فرار بجویند ولی راهی پیدا نکنند

مهدی موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 1055

 

حرکت عمومی مردمی بر ضد حاکمان مستبد و طاغوتی نیز که می توان از آن به یک بیداری اسلامی و انقلاب مقدس نام برد ، در روایات متعددی مورد اشاره قرار گرفته است که در آستانه ظهور رخ خواهد داد ، مانند روایتی که می فرماید ، ظهور در هنگام انقلابها  و قیام های مردمی خواهد بود :

ابو سعید خدری از رسول معظم روایت کرده که فرمود: شما را بشارت میدهم که مهدی علیه السلام در موقع اختلاف و انقلاب امت من ظهور خواهد کرد.

فتنه ها و آشوبهای آخرالزمان (ملاحم و الفتن) - باب 18 – ص 155

آن (ظهور) هنگامیست که زمامامداران ستمگر شما که سیاست مسلمانان را بلد نبودند ، از بین بروند.
الزام الناصب ص 213

 

به طور مسلم ، این اختلاف و درگیری که می توان از آن به فتنه های آستانه ظهور نام برد ، در سرزمین شام که از مهمترین بلاد مسلمین است نیز روی خواهد داد ، همچنانکه برخی از روایات صراحتاً به این موضوع اشاره کرده اند :

مژده پیروزی را از سمت دمشق می شنوید... و شورشیان روم پیش می آیند و در رمله مستقر می شوند، پس اولین جایی که از غرب (غرب بلاد اسلامی) خراب می شود، سرزمین شام است.

غیبت شیخ طوسی 269، غیبت نعمانی 279/67

وقتی که از کشمکش و اختلافات داخلی شام اطلاع یافتید باید از شام گریخت، زیرا آشوب و جنگ در آنجاست.

مهدی موعود(ترجمه بحارالانوار ) ص 1055

در آن سال اختلاقات بسیاری در هر زمین از ناحیه غرب روی میدهد نخستین جائی که خراب میشود شام است...

مهدی موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 987

با دیدن سه علامت منتظر آمدن مهدی باشید. را وی عرضکرد: یا امیرالمومنین آنها چیستند؟ فرمود: اول اختلافی که در بین اهل شام پدید می آید، و آمدن پرچمهای سیاه از خراسان و وحشتی در ماه رمضان

غیبه نعمانی، ص 133؛ بحارالانوار، ج 52، ص 229؛ منتخب الاثر، ص 220

سعید بن مسیب میگوید: در شام فتنه ای خواهد بود که از هر ناحیه ای آنرا برطرف میکنند از ناحیه دیگری سربلند میکند و آن فتنه انتها ندارد تا اینکه منادی از آسمان ندا میکند که امیر شما فلان خواهد بود.

فتنه ها و آشوبهای آخرالزمان (ملاحم و الفتن)باب 76 -  ص 29

وقتی که در سرزمین شام بلوایی را مشاهده نمودی، پس مرگ است و مردن، تا آنکه غربیان به تحرک آمده و روانه سرزمینهای عربی گردند. که حوادثی بین آنان رخ خواهد داد.

الملاحم و الفتن ص 107.

 

اختلافات و درگیریها در مناطق مختلف شام از لبنان و فلسطین گرفته تا سوریه و اردن که از دهها سال پیش آغاز شده و هنوز هم ادامه دارد و طی ماههای گذشته مخصوصا در سوریه تشدید گردیده است ، به خوبی نشان از تحقق روایات فوق دارد. هرچند روایات شریف فاصله زمانی مشخصی را مابین این فتنه ها و انقلابها تا ظهور تعیین نکرده اند ، اما نمی توان فاصله زمانی زیادی را مابین آنها متصور بود مانند روایتی از رسول اکرم(ص) که گذشت و نشان می دهد که ظهور در هنگام اختلاف و انقلاب جوامع اسلامی بر ضد حاکمان ستمگر رخ خواهد داد که می بینیم اینک تا چه اندازه محقق شده است.

البته محققینی مانند علامه کورانی اعتقاد دارند که از متن روایات برمی آید  فتنه ها و اختلافات شام بیشتر منشاء خارجی دارد تا جایی که حتی نیروهای خارجی متعددی در آستانه ظهور در این سرزمین حضور نظامی می یابند. ، لذا می توان از این مسئله چنین برداشت کرد که فتنه ها و اختلافات شام از اول منشاء خارجی داشته و طرفهای درگیر از حمایتهای خارجی برخوردار هستند ، حضور نیروهای ، ترک ، مغرب ، ایران و روم(غرب) (که نیروهای مخالف هم هستند) در سرزمین شام بخوبی منشاء خارجی اختلافات این سرزمین را قبل از حضور نظامی طرفهای درگیر قابل درک می کند. یعنی وقتی حمایتها و اختلافات غیرنظامی بالا می گیرد و به نتیجه ای مشخص نمی رسد ، طرفهای درگیر در این سرزمین مجبور به حضور نظامی آشکار می شوند.

 

2- فتنه ی ویژه برای شام و خشکسالی و قطحی به علت محاصره اقتصادی غرب

ظاهراً نیروهای روم(غربی) بعد از فتنه انگیزی و اختلاف افکنی و قبل از حضور نظامی در این سرزمین مرحله دیگری را نیز اعمال می کنند که البته ممکن است همزمان با مرحله فتنه انگیزی یا در اواخر آن باشد و آن محاصره اقتصادی و جلوگیری از رسیدن غذا و آذوقه به این سرزمین است که ظاهراً در مرحله ای از آن بسیار سخت و شدید می گردد به نوعی که روایت شریف آن را بی نظیر ذکر می کند:

گرسنگی دو نوع است ، گرسنگی ویژه و گرسنگی عمومی ، گرسنگی ویژه در کوفه واقع می شود و منحصراً به دشمنان آل محمد(ص) پیش می آید و آنها را هلاک می نماید ، اما گرسنگی عمومی در  شامات پدید آید و آنها را آنچنان دچار وحشت و گرسنگی می کند که هرگز نظیرش را ندیده باشند ، گرسنگی قبل از قیام قائم(ع) است ولی وحشت و اضطراب بعد از قیام آن حضرت است.

غیب نعمانی ص 133 ، الزام الناصب ص 18

نزدیک است که عجم جلوگیری نماید و برای اهل عراق درهم و قفیزی نیایدو نزدیک شده که روم جلوگیری کند و برای اهل شام دینار و طعامی نرسد.

ملاحم و الفتن - ص 81

گمان می رود که به اهل شام دیناری و طعامی نرسد ، پرسیده شد از کجا؟ فرمود از جانب روم.

بحارالانوار- ج 51ص92

 

از روایات فوق(که نشان دهنده محاصره اقتصادی شام توسط روم است) می توان به دشمنی روم و بالتبع آن یهود و سفیانی که هم پیمان روم هستند با اهل شام پی برد و صاحبان پرچم های سیاه (ایرانیان) که روایات آنها را دشمن سفیانی و روم و یهود ذکر می کنند با توجه به روایات فوق از حامیان و همپیمانان سرزمین شام به حساب آمده و با این حساب حضور نظامی پرچم های سیاه در شام به نوعی حمایت از حکومت و مردم این سرزمین می باشد.

ظاهراً این محاصره اقتصادی در کنار فتنه های دیگر پیش مقدمه حضور نظامی رومی ها در شام به حساب می آید و شاید به علت اینکه مراحل قبلی جواب نداده و رومی ها به اهداف خود نمی رسند ، مجبور به مداخله نظامی در شام می گردند.

هرچند مدتهاست که مقامات غربی به صراحت از لزوم محاصره اقتصادی سیاسی  سوریه سخن می گویند و تا حدودی نیز آن را اجرایی کرده اند ، اما اینک آن شرایط بحرانی که روایات شریف آن را بی نظیر معرفی می نماید وجود ندارد ، هرچند ممکن است در کوتاه مدت تحریم های شدیدتری بر علیه سوریه اعمال شده و به واسطه دشمنی های همه جانبه ای که از سوی قدرتهای استکباری و همچنین برخی همسایه ها صورت می گیرد و همچنین اقدامات مسلحانه کم سابقه ای که توسط گروههای معارض انجام می شود ، بزودی در سوریه شاهد کمبود ارزاق و نوعی سختی و تنگنا و فشار اقتصادی باشیم.

همچنانکه می بینیم در روایت شریف فوق ، محاصره روم را پولی و غذایی ذکر گردیده است :

گمان می رود که به اهل شام دیناری و طعامی نرسد...

قابل توجه است که بلوکه کردن اموال و دارائی های افراد برجسته سوریه توسط دولتهای غربی آغاز شده و ممکن است بزودی تشدید شده و به محاصره غذایی نیز بیانجامد.

البته این احتمال وجود دارد که این کمبود ارزاق بعد از آغاز شدید جنگهای شام شروع شود که در آن صورت ، قحطی که یکی از عوارض هر جنکی می باشد ، به خوبی قابل درک است.

با نگاهی اجمالی به تیتر اخبار و روزنامه های و مطالب رسانه ها در این زمینه درمی یابیم که تا بحث تحریم همه جانبه سوریه از چند سال پیش آغاز شده و در طی چند ماه گذشته تقویت و اجرائی شده است و ممکن است در طی ماههای آتی شدیدتر هم گرد :

تقلید اروپا از آمریکا در تحریم سوریه

http://jamnews.ir/NSite/FullStory/News/?Id=4185

واکنش سوریه به تحریم های اتحادیه اروپا

http://www.econews.ir/fa/NewsContent.aspx?action=print&id=137820

"تیری میسان ": ناآرامی‌های سوریه برنامه‌ تعیین شده غرب است که در سه محور عملیات نظامی، اقتصادی و رسانه‌ای دنبال می‌شود،

http://www.farsnews.net/printable.php?nn=9003310891

تشدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه

http://www.fararu.com/vdcbawbw.rhb88piuur.html

سلمان رشدی، خواستار تحریم سوریه شد!

http://www.farsnews.net/printable.php?nn=8907220930

انگلیس بدنبال اعمال تحریم های جدید علیه ایران و سوریه است

http://www.mehrnews.com/fa/NewsPrint.aspx?NewsID=1342214

اتحادیه اروپا ارتش سوریه را در لیست تحریم قرار داد

http://www.farsnews.net/printable.php?nn=9004020014

افزایش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه

http://www.iranbalkan.net/print-6084.html

سایه سنگین بحران اقتصادی در سوریه

http://www.econews.ir/fa/NewsContent.aspx?action=print&id=137048

دستور اوباما برای تحریم سوریه

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100843931156

تصمیم اتحادیه اروپا به تحریم سوریه

http://www.siasatrooz.ir/CNewsRDetailOnline.aspx?QSCNDId=62442

دیده‌بان حقوق بشر تحریم سوریه را هموار کرد

http://www.jahannews.com/vdcezv8zzjh8p7i.b9bj.html

فرانسه برای تحریم سوریه تلاش خواهد کرد

http://www.atynews.com/fa/news/44955/%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%B4-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF-%DA%A9%D8%B1%D8%AF

 

البته عده ای اعتقاد دارند که شاید بتوان از محاصره شدید اقتصادی غزه که جزئی از فلسطین بوده و بالتبع شاید بتوان آن را جزو سرزمین شامات دانست و 5 سال طول کشید ، بعنوان همان تنگنا و محاصره اقتصادی شدید مذکور در روایات نام برد ، همچنانکه می دانیم این محاصره اقتصادی و به نوعی قطحی آنچنان شدید بود که برخی مواقع خبر هجوم مردم برای ارتزاق از گیاهان دشت و صحرا به کرات در خبرگزاریها منتشر شد.

 

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=9003240856

http://www.islamtimes.org/vdcae0ne.49nwa15kk4.html

http://www.hamshahrionline.ir/print-71343.aspx

 

3-وجود درگیری میان دو گروه معارض در شام و ایجاد پراکندگی و ضعف در آنها

وقتی دو نیزه دو سر کرده لشکر با هم کشمکش نمودند، علامتی از علامات الهی ظاهر میگردد عرض شد یا امیرالمومنین آنعلامت چیست؟ فرمود: زلزله ای است که در شام پدید میاید و بیش از صد هزار نفر در آن سانحه جان میدهند....

غیبت نعمانی صفحه 163، غیبت شیخ طوسی صفحه 277

هنگامیکه دو نفر مدعی حکومت در شام بجان هم افتادند علامتی از علائم الهی است. سپس مردم را امر بسکوت و آرامش میکنند. آنگاه شام چنان دچار اضطراب و ناامنی میگردد...

مهدی موعود (ترجمه بحارالانوار) ص 989

آنچه از روایات بدست می آید این است که قبل از خروج سفیانی در چند مرحله درگیریهایی میان  دو گروه رخ می دهد ، یکی از این درگیریها میان اصهب و ابقع است که در مورد آن صحبت خواهیم کرد ، هرچند این درگیری معمولاً میان سه نفر یعنی اصهب و ابقع و سفیانی ذکر گردیده و کمتر می تواند مصداق روایات فوق که نشان دهنده درگیری میان دو گروه است ، باشد.

علامه کورانی در کتاب عصر ظهور نیز قائل به درگیری دو گروه قبل از درگیری مابین اصهب و ابقع و سفیانی می باشد و این درگیری را جدای از درگیری مذکور می داند.

درگیری دیگری که به نظر می آید مصداق درگیری روایات فوق باشد ، درگیری ما بین پرچم های سیاه (ایرانی ها) و پرچم های زرد یا سبز(مغربی ها) می باشد که به دو دلیل این درگیری نیز نمی تواند درگیری مذکور باشد ، زیرا هدف درگیری مذکور تصاحب حکومت بوده و هیچ کدام از طرفین پیروز نمی شوند در حالی که در درگیری پرچم های سیاه و زرد ، هدف حکومت شام نبوده و ظاهراً بقول علامه کورانی حرکت به سمت بیت المقدس است ضمن اینکه درگیری با پیروزی پرچم های سیاه خاتمه می یابد.

شاید بتوان گفت در مورد مصداق این درگیری دوجانبه ، تنها گزینه ای که باقی می ماند ، درگیری مابین حکومت شام و گروههای معارض داخلی می باشد که به خوبی هدف تصاحب حکومت و عدم غلبه یکی بر دیگری می تواند در این مورد مصداق پیدا کند.

درگیریهای شدیدی که اینک میان گروههای مسلح معارض که به خوبی توسط کشورهای غربی و آمریکا و عربستان و اردن و .... حمایت شده و با سلاح های نیمه سنگین و پیشرفته ، گاه ضربات سنگینی بر ارتش سوریه وارد می کنند ، را شاید بتوان مصداق درگیری فوق ذکر کرد ، این احتمال وجود دارد که با دلارهای سعودی و فریب های غربی ، فرماندهان ارتش سوریه ، جذب دشمن شده و به تدریج کفه درگیریها به نفع نیروهای معارض سنگین شود ، آمار بالای کشته ها و زخمی ها که تا کنون به بیش از 10 هزار نفر می رسد ، نشان دهنده عمق و شدت درگیریهای دو طرف است. تدارک وسیع نیروهای استکباری و مزدوران خاورمیانه اش (که توانسته اند حتی ترکیه را نیز با خود همراه کنند  )برای مهار سوریه نشان می دهد که آنها به راحتی دست بردار نبوده و باید منتظر روزهای سختی برای سوریه بود.

شاید از عبارت " نیزه دو سر کرده لشکر " بتوان نتیجه گرفت که یکی از فرماندهان بزرگ سوریه با پیوستن به معارضین ، مدعی حکومت خواهد شد ، که برادران سوری باید مراقب این موضوع باشند.

این درگیری که پیش از زلزله بزرگ شام رخ خواهد داد ، بعنوان یکی از علائم ظهور ذکر گردیده است.

درگیریهای شدید در سوریه میان حکومت و معارضان تلفات بالایی برجای گذاشته است

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8910090822

http://www.bidarynews.com/data.aspx?lang=1&id=2330

 

اگر حکومت سوریه و معارضان مصداق دو مدعی حکومت درگیر قبل از خروج سفیانی باشند ، می توان پیش بینی کرد که هیچ کدام نمی توانند به طور مطلق قدرت را در دست داشته باشند و این تلاطم و درگیری تا وقوع تحولات بعدی ادامه خواهد یافت.

4- بلند شدن نداء و صدایی از جانب شام

روایات متعددی بیان می دارند که در آستانه ظهور فریاد و صدایی از جانب سرزمین شام برخواهد خواست ، برخی روایات منتظران ظهور را به انتظار این نداء فرا می خواند و برخواستن این نداء را بعنوان واقعه ای بشارت آمیز و شادی بخش که خبر فتح و پیروزی دارد ذکر می کند :

علاء بن محمد از امام محمد باقر علیه السلام روایت میکند که فرمود: توقعوا الصوت یاتیکم بغته من قبل دمشق، فیه لکم فرج عظیم یعنی: منتظر صدائی باشید که ناگهان از جانب دمشق میرسد و در آن صدا برای شما گشایش بزرگی است.

غیبت نعمانی، ص 279 ، مهدی موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 1089

صدائی از جانب دمشق میرسد که آنجا را فتح کرده اند ...

مهدی موعود (ترجمه بحارالانوار) ص 987

رومیان و اتراک اختلاف می کنند و جنگ های فراوانی روی می دهد و منادی در دمشق بانگ بر می آورد: وای بر ساکنان زمین از شری که نزدیک است

غیبت شیخ طوسی صفحه 168 و 278 منتخب الاثر صفحه 452

کسی از دمشق صدائی میزند... و آن سالی است که در تمام سرزمین عرب اختلافات روی میدهد

مهدی موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 10005

بانگی از ناحیه دمشق به شما می رسد و خبر یک پیروزی را به همراه می آورد ...

غیبت شیخ طوسی ص 269 ، ارشاد مفید ص 338

 

در این که این فتح و پیروزی و خبر خوش چه چیزی می تواند باشد ، نمی توان دقیقاً اظهار نظر کرد ، هرچند روایتی بیان می دارد که خبر خوش فتح شام است ولی این مسئله با روایات دیگر همخوانی ندارد  چون روایتی نداریم که نشان دهد سرزمین شام و سوریه قبل از خروج سفیانی تحت سیطره اهل حق قرار گرفته باشد ، مگر اینکه خبر وقوع زلزله ای که به بیان روایات برای مومنین رحمت و برای کفار عذاب است و به آنها ضربه ای جدی خواهد زد را بعنوان همان خبر خوش و فتح در نظر بگیریم.

از سویی دیگر می توان وقوع تحولات بزرگ شام که خروج سفیانی را در پی داشته و به نوعی وقوع اولین علامت حتیمه ظهور را اعلام می دارد و ظهور منجی عالم بشریت در عاشواری بعدی را نوید می دهد ، را نیز می توان بعنوان همان خبر خوش و بشارت آمیز در نظر گرفت که البته این برداشت با همان روایتی که می فرماید در آخرالزمان از فتنه ها نهراسید که فتنه های عصر ظهور به نفع جریان حق می باشد ، همخوانی دارد.

 

5- وقوع زلزله ای مهیب و کشته شدن افراد بسیار در شام

زلزله ای است که در شام پدید میاید و بیش از صد هزار نفر در آن سانحه جان میدهند. خداوند آن زلزله را برای مومنین رحمت و برای کفار عذابی قرار می دهد، هنگامی که این زلزله واقع شد... در آنموقع یکی از دهات دمشق بنام حرشا را بنگرید که چگونه در زمین فرو میبرد .

غیبت شیخ طوسی ص 277 ، ملاحم و الفتن ص 53

و قریه ای از شام بنام جابیه بزمین فرو میرود

مهدی موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 987 و 1018

...، دهکده ای از دهکده های شام به نام «جابیه» خسف می شود، قسمتی از دیوار دست راست مسجد جامع دمشق فرو می ریزد، آشوبگری از میان رومیان خروج می کند که کشتار فراوانی را به دنبال دارد

غیبت شیخ طوسی صفحه 269، ارشاد مفید صفحه 338

...و سمت غربی مسجد دمشق بزمین فرو میرود. حتی دیوارش نیز در هم فرو میریزد....

مهدی موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 983

در این موقع منتظر باشید که در یکی از دهات شام بنام خرسنا زمین فرو رود، و چون این نیز عملی شد منتظر آمدن فرزند هند جگر خوار سفیانی باشید که از یابس بیرون میاید. مهدی موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 989

نشانه خروج سفیانی این است که خسفی در سمت غربی مسجد دمشق به وجود می آید و دیوار مسجد فرو می ریزد و زلزله ای می شود و قریه ای بنام جابیه در جنوب دمشق خسف می شود و این پس از خارج شدن مغربی و سپاهیانش از شام اتفاق می افتد

غیبت نعمانی ص 149 ، غیبت شیخ طوسی ص 278 و ...

 

روایات متعددی وقوع زمین لرزه ای مهیب را در شام گزارش می دهد ، در روایات عبارتهای الرجفه ، والخسف ، و الزلزله  برای این واقعه مهم ذکر گردیده  است ، البته ممکن است که همزمان یا با فاصله اندک آن سرزمین شاهد زلزله و خسف(فرورفتن) باشد.

در این مسئله که این واقعه مسئله ای طبیعی بوده یا از جنایات دشمنان است ، اتفاق نظر وجود ندارد ، در حالی که برخی آن را واقعه ای طبیعی می دانند برخی قائل به توطئه دشمنان می باشند و ممکن است منظور از خسف بمباران هوایی و برخورد موشکها باشد که در هنگام درگیری نظامی به صورت گسترده واقع می شود.

روایات نتیجه این وقایع را هرچه که باشد به نفع جبهه حق و موجب رحمت برای مومنان می داند که ممکن است مانند " خسف بیداء" زلزله در محل تجمع کافران باشد یا زلزله به مناطق و منازل آنها آسیب بزند یا تحولاتی پس از زلزله در سرزمین شام به وجود آید که برآیند آنها به نفع مومنین و جبهه حق است.

همچنین برخی از روایات بیان می کنند که در هنگام وقوع زلزله برخی از نیروهای خارجی در این سرزمین حضور دارند (که به طور مثال حضور نیروهای مغربی را شهر دمشق می توان ذکر کرد) هرچند برخی روایات زلزله را قبل از حضور نیروهای خارجی می دانند.

وقوع چنین زمین لرزه ی مهیبی می تواند چند اثر در سرزمین شام داشته باشد ، اول اینکه باعث تضعیف نظام و پریشانی امور آن سرزمین گردد و هیچ بعید نیست که با مرگ برخی از مسئولین این سرزمین در این زمین لزره بر وخامت اوضاع افزوده شود ، مسئله دوم این است که برخی از نیروهای خارجی ممکن است در طرحی منطقه ای یا بین المللی برای کمک رسانی به مردم شام وارد این سرزمین شوند ، همان چیزی که در اشغال هائیتی اتفاق افتاد و بعد از زلزله ای مهیب نیروهای آمریکایی به بهانه کمک رسانی وارد این کشور فقیر شدند.

http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=1021331

زمین لرزه هائیتی دسیسه آمریکا بمنظوراشغالگری بود

http://www.yadgarafghan.com/da/1388/11/01/%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%84%D8%B1%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D9%87-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%A8%D9%85%D9%86%D8%B8%D9%88%D8%B1%D8%A7.html

برخی اعتقاد دارند که زلزله هائیتی توسط آمریکا و با سلاح مخوف و ناشناخته هارپ انجام شد که البته میزان صحت این ادعاها مشخص نیست.

نکته سومی که می توان در نظر گرفت این است که وقوع این زمین لرزه شدید و پریشانی اوضاع می تواند زمینه مساعدی را برای آغاز حرکت سفیانی ایجاد کند ، به عبارت دیگر سفیانی با استفاده از این اوضاع پریشان و نابسامان امور و ضعف حکومت ، حرکت خود را آغاز و شام را تحت سیطره خود درآورد.

مسئله دیگر این است که این زمین لرزه مهیب می تواند با جابجایی زمین ، نقشی در آشکار شدن گنجی که موجب جنگ بزرگ قرقیسیا می باشد ، داشته باشد هرچند علت آن را طغیان نهر فرات نیز ذکر می کنند که می تواند تلفیقی از هر دو عامل باشد

 

با نگاهی به اخبار و مباحث زمین شناسی می بینیم که گزارشها از احتمال وقوع زلزله ای قدرتمند در منطقه شام خبر می دهد :

http://www.awsatnews.net/?p=23185

http://aljazeera.net/NR/exeres/E68E1F82-390C-4626-B99B-A9971DE96D8C.htm

از سال 2007 تعداد زیادی از کارشناسان زلزله شناسی در منطقه عربی ، پیش بینی نموده اند که زلزله شدیدی در این منطقه به زودی اتفاق خواهد افتاد. آخرین اخباری که در این رابطه منتشر شده مربوط به کارشناس سوری ، دکتر "محمد ابراهیم" است که مدیر مرکز تحقیقاتی تحلیل معلومات حاصل از لرزشهای زمین در سوریه است. وی معتقد است بر اساس لرزشهای ثبت شده در ماههای اخیر پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک زلزله ای با قدرت 7.3 درجه در سوریه اتفاق بیفتد.

رژیم صهیونیستی نیز به نوبه خود در اواخر سال گذشته پیش بینی نموده بود که زلزله ای شدید شمال فلسطین اشغالی و جنوب لبنان را خواهد لرزاند ، منشاء این زلزله هر چه باشد خواه طبیعی و خواه مصنوعی و در اثر انفجار مواد منفجره  در لایه های زیرین زمین و یا آزمایشهای هسته ای در زیر آب ، می تواند نتایج وخیمی را برای منطقه داشته باشد. رژیم صهیونیستی برای این موضوع مانورهای شهری متعددی را برگزار نموده و قبرهای بزرگی را برای دفن دسته جمعی آماده نموده است و همچنین مجوز دفن جمعی را از خاخامها اخذ نموده است.

از سویی دیگر جلال الدبیک ، کارشناس زلزله شناسی فلسطینی هم در مصاحبه ای با شبکه الجزیره ضمن بررسی صفحات تکتونیکی عربی و آفریقایی و ایران به نتایج مشابهی رسیده است.

وی معتقد است بر اساس وضعیت صفحات تکتونیکی مناطق مجاور "حفره انهدام" که شامل فلسطین ، اردن، سوریه و لبنان می شود نشان می دهد که اگر مرکز زلزله های رخ داده در وسط و جنوب بحر المیت باشد شدت آنها بین 6 و 6.5 درجه بوده که در رده بندی معتدل و نسبتا قوی قرار می گیرند و این زلزله ها بطور متوسط هر 80 تا 90 سال یکبار اتفاق می افتد و اخرین زلزله از این نوع در سال 1927 بوده که احتمال وقوع مجدد آن می رود . و اگر مرکز زلزله در شمال دریاچه طبریه یعنی منطقه واقع در سوریه و جنوب لبنان و شمال فلسطین باشد دارای قدرت بالای 7 ریشتر بوده و این نوع زلزله ها بطور متوسط هر 250 سال یکبار اتفاق می افتد و آخرین زلزله ویرانگر از این نوع در سال 1759 بوده است. یعنی در هر صورت ما با زلزله ای شدید یانسبتا شدید در این منطقه مواجه هستیم که هر لحظه احتمال وقوع آن می رود و حداکثر ظرف یکی دو سال آینده اتفاق خواهد افتاد (و الله اعلم)

در بررسی صفحات  تکتونیک صفحه ای ، مشاهده موقعیت صفحه عربی و تماس آن با صفحه آفریقا و ترکیه و ایران و جهت حرکت آن این موضوع را بیشتر روشن می کند.

این نقشه موقعیت صفحه عربی را با صفحه افریقا و ایران و هند نشان می دهد .

این نقشه نحوه و جهت حرکت صفحه عربی را که رو به شمال است  مشخص می نماید.

این نقشه حدود صفحه عربی و انطباق آن با نقشه جغرافیایی کشورهای منطقه را نشان می دهد. از جنوب به شمال : بیداء ، خرشنا یا جابیه ، بغداد، بصره و نیز ری ( تهران) که خراب شدن آن بر اثر زلزله آن پیش بینی شده است. اگر دقت کنید در روایات به خراب ری و نه خسف آن اشاره شده  که با توجه به نقشه می بینیم منطقی و توجیه پذیر است. با تطبیق این نقشه و نقشه حرکت صفحه عربی می توان مکانهایی را که وقوع زلزله در آنها در روایات پیش بینی شده تشخیص داد.

خط گسل صفحه عربی که از جنوب به شمال 6500 کیلومتر امتداد دارد از سمت چپ از خلیج عدن شروع شده و به سمت شمال تا خلیج عقبه و سپس با عبور از بحر المیت و مرز اردن و فلسطین اشغالی به طرف شمال به سمت لبنان و سوریه و سپس به ترکیه می رسد و در این خط که محل تلاقی با صفحه آفریقا و ترکیه می باشد زلزله های شدیدی رخ داده است . امتداد صفحه عربی  باعبور از دریاچه ویکتوریا با یک منحنی به سمت شمال عراق به سپس به سمت جنوب از کردستان و نزدیکی بغداد عبور و با گذر از نزدیکی بصره و شهرهای حاشیه غرب و جنوب غربی ایران  در حاشیه جنوبی خلیج فارس کلیه شهرهای جنوب را در بر گرفته است. حرکت این صفحه در سال حدود 4.6 سانتی متر به طرف شمال است که بطور متوسط هر هشتاد سال یکبار زلزله ای با درجه متوسط و قوی و هر 250 سال زلزله ای شدید را در محل تقاطع این خط با صفحه افریقا در سمت چپ صفحه ایجاد می نماید.

تحلیل داده های زمین شناسی ثابت می کند که خط گسل بحر المیت که از اردن ، فلسطین ،سوریه و لبنان عبور می کند در دوره های زمانی معینی فعال شده و زلزله های با قدرت بالای 7 درجه در  آن اتفاق افتاده است این فعالیتها در سالهای ( 1157-1202) و ( 1404-1407) و ( 1759-1976) میلادی بوده است و به عبارت دیگر زلزله های شدید در این منطقه بشکل دوره ای و در دوره های زمانی بین 200 تا 350 سال رخ داده است. همچنین در سوریه در طی 25 سال یعنی از سال 1975 تا سال 2000 میلادی 20 زلزله با درجه بین 5 و 6.6 رخ داده است.

طبق روایات متعدد مربوط به عصر ظهور ، زلزله های شدیدی در محل تلاقی این صفحه با صفحه آفریقا در غرب و صفحه ترکیه در شمال و ایران در شرق به وجود می آید که موجب خرابی برخی نقاط و فرو رفتن یا خسف نقاطی دیگر می گردد که با توجه به موقعیت منطقه  بیداء در سعودی و  خرشنا یا جابیه در شام و نزدیکی دمشق و نیز موقعیت بغداد و بصره که در نزدیکی لبه های صفحه تکتونیک عربی قرار گرفته اند می توان گفت که پیش بینی زلزله و خسف در این نقاط هم به لحاظ علمی و زمین شناسی و زلزله شناسی و هم به لحاظ تاریخی قابل توجیه است و دور از ذهن نیست اما زمان وقوع آن را جز خدا کسی نمی داند.

(مطلب فوق برگرفته از : http://313khorshid.mihanblog.com/post/80 )

البته باید در نظر گرفت که زلزله مذکور در روایات ممکن است صرفاً یک واقعه طبیعی باشد یا در کنار آن حملات موشکی یا بمبارانهایی که باعث خرابی گسترده می شود را نیز بتوان مصداق خسف مذکور در روایات فوق دانست همچنانکه نام مکانهایی خاص در روایات برده شده است.

البته مطلب مهم این است که سران جبهه حق و برادران ما در سوریه  و محور مقاومت قطعاً با اطلاع از این مباحث و احتمال بروز این زلزله بزرگ که روایات شریف نیز آن را پیش بینی نموده اند ، خود را برای تلفات و آسیب های احتمالی آماده خواهند کرد تا در صورت وقوع این واقعه طبیعی ضمن برطرف کردن سریع تلفات و آسیب ها ، از پریشانی اوضاع بکاهند تا دشمنان فرصت نکنند تا از این اوضاع به هم ریخته برای پیشبرد مطامع و اهداف خود استفاده نمایند ، تا ان شاالله همانگونه که روایات شریف پیش بینی نمو ده اند این واقعه طبیعی بعنوان فتح و رحمت برای مومنین و عذاب برای کفار و منافقین باشد.

در قسمت دوم مقاله به بررسی نقش ترکها و رومیان در فتنه شام و دخالت نظامی آنها در این منطقه بر طبق روایات موجود و نشانه های تحقق آن و همچنین سایر تحولات شام قبل از خروج سفیانی می پردازیم

التماس دعا